Samohrana mama iz Splita mora iz stana. Tražila je pomoć, javio se samohrani otac

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

SAMOHRANA majka iz Splita našla se u situaciji da mora iseliti iz podstanarskog stana prije turističke sezone.

"Za 400 eura u Splitu možete iznajmiti stan koji nema uvjete za život, dok se pristojni stanovi iznajmljuju od 500 eura naviše. U oglasima su uglavnom agencije, no odakle meni 1000 do 2000 eura da se uselim? Ako kažem da imam dijete, onda baš ništa ne mogu naći. Tražim stan da nije preskup, da se može živjeti, a ne da spajam kraj s krajem. Sin i ja živimo od jedne plaće, ne smije mi se desiti da kad platim stan i režije da više ništa drugo ne mogu platiti", rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

"Ne mogu reći da me sadašnji najmoprimci tjeraju iz stana jer kada su me primili, učinili su mi ogromnu uslugu i odmah su mi rekli da će na ljeto primati turiste. Znači rekli su mi na vrijeme, dok neki drugi o tome svoje stanare obavijeste u zadnji tren. Zbog djetetove škole voljela bih naći stan u Solinu, a u obzir također dolaze Ravne Njive i Brda. Samo da nije preskupo, da se može živjeti, a ne da spajam kraj s krajem. Sin i ja živimo od jedne plaće, ne smije mi se desiti da kad platim stan i režije da više ništa drugo ne mogu platiti", rekla je.

Pomoći želi i samohrani otac

Na njen apel odmah su se javili dobri ljudi.

"Ako joj odgovara i ako se ne snađe, može doći kod nas u kuću u Kaštela. Imamo stan za nju i sina. Ne treba ništa platiti dok se ne snađe. I mi smo prošli i prolazimo životne kalvarije, pa su nam pomogli ljudi koje nikad nismo vidjeli u životu. I mi imamo djecu", poručio je jedan bračni par koji je poželio ostati anoniman.

I nije bio jedini. Ponuda za pomoć je stigla i iz Dugopolja, i to od jednog samohranog oca.

"Stan je trosoban s 2 WC-a, komotan i namješten. Ali u stanu živimo ja (41) i kćer (16). Razveden sam i imam skrbništvo. Radim u inozemstvu i povremeno sam u stanu, a povremeno na terenu, dok je kćerka uvijek u stanu. Drage volje sam spreman ustupiti stan na korištenje bez naknade", poručio je on preko redakcije Slobodne.

Pomogli bi i iz Splita.

"Ako gospođa nađe stan za najam, platit ću polog i agencijsku proviziju, a ona treba platiti najam. Ako kasnije bude izlazila i iz tog stana, može si zadržati polog i koristiti ga kod najma sljedećeg stana. Nadam se da će joj to pomoći", poručio je jedan Splićanin.

"Zamisli, pa da ima tako dobrih ljudi. Ne mogu vjerovati", dirnuta je bila majka kad je čula sve ponude za pomoć.

Pročitajte više