Sandi nakon što je napao Stožer: Slijedi li mi Goli otok zato što imam mišljenje?

Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL, Facebook

NAKON što je na Facebooku iskritizirao Stožer civilne zaštite, Sandi Cenov danas se odlučio ispričati onima koje je njegov status pogodio.

"Dragi moji! Nisam mogao ni zamisliti u kojoj će mjeri biti lajkan, komentiran i dijeljen moj post o gubitku povjerenja u stožer, izazvan kontinuiranim proturječnostima, koje nam se putem medija serviraju. I dalje stojim iza svake svoje riječi iz te objave. Ali osjećam potrebu da se ovim putem ispričam svim ljudima, koje sam možda uvrijedio svojim mišljenjem, a tu prvenstveno mislim na zdravstvene radnike, koji se s ovom dramom bore kako znaju i umiju. I to iz srca, a ne zbog skupljanja političkih bodova. Komentari, koji dovode u pitanje moju 'stručnost' su potpuno promašeni, jer zaista nisam bas nikakav stručnjak i nisam svoj post objavio u nekom stručnom biltenu, nego na svojoj fb stranici. A nadam se da još uvijek u demokraciji, za koju smo se borili, imamo pravo na svoje mišljenje!? Ili mi možda slijedi Goli otok, zbog same činjenice što imam svoje mišljenje?! I dok puno više ljudi ovoga trena u svijetu umire od gladi, kao i od nekih drugih bolesti, koje se eto ne zovu Covid 19, o tome u medijima ni slova", napisao je.

>>Sandi izgubio živce nakon posljednjih odluka: Stožeru više ne vjerujem baš ništa

Dodao je da osobno zna ljude kojima zbog posijane panike od korone ne može biti pružena adekvatna zdravstvena skrb. 

"I nikom ništa. Educirajte nas, uputite nas kako da se nosimo s ovom nezapamćenom krizom. I probajte biti dosljedni u tome nakon svih ovih zbunjujućih i kontradiktornih uputa. Ali nemojte nam ukidati građanska prava i pravo na dostojanstvo, jer to nas tjera na bunt iz inata i neposluh. I naravno, na pisanje postova, poput mog prethodnog... ", zaključio je.

Dragi moji! Nisam mogao ni zamisliti u kojoj ce mjeri biti lajkan, komentiran i dijeljen moj post o gubitku povjerenja u...

Objavljuje Sandi CenovPonedjeljak, 17. kolovoza 2020.

Za vikend se obrušio na rad Stožera.

"Dugo se suzdržavam napisati svoje mišljenje o cijeloj ovoj situaciji oko pandemije, koja nam je svima uvelike promijenila živote. Na gore, naravno. Ali jučer sam pročitao izjavu neke uvažene osobe iz tog stožera, kojem (nažalost) više ne vjerujem baš ništa. A tako sam im vjerovao u ono strašno doba ranog proljeća. Čak sam im i pljeskao s prozora, kao i većina nas naivnih, koji želimo da nas netko stručan i autoritativan vodi kroz ovu nezapamćenu dramu. A izjava govori o tome kako mladi imaju stav da se korona događa nekom drugom i da se uopće ne boje toga. E tu sam puk'o k'o kokica. Dragi naš stožeru: mladi se, za razliku od vas, ne boje života i svih opasnosti, koje život nosi, upravo zato jer su mladi i zato što imaju veću volju za životom od vas, koji očito niste živjeli život punim plućima ni kad ste bili mladi, jer u tom slučaju ne bi izjavljivali ovakve gluposti. Da se mladi ne zabavljaju, da u ponoć idu doma, da slušaju vas i da se odreknu druženja, smijanja, grljenja, ljubljenja, pjevanja...", napisao je.

Dugo se suzdrzavam napisati svoje misljenje o cijeloj ovoj situaciji oko pandemije, koja nam je svima uvelike...

Objavljuje Sandi CenovSubota, 15. kolovoza 2020.

Pročitajte više