Saznali smo kako je Kolinda odlučila udomiti baš psa Kiku

Foto: Facebook

NAKON što smo je već vidjeli kako kreči stan, jede u menzi, skače u VIP loži navijajući za reprezentaciju ili ljubi pehar Svjetskog nogometnog prvenstva - Kolinda Grabar-Kitarović je još jednom dokazala da od nje ni blizu nismo vidjeli sve.

Naime, Kolinda je danas obilazeći Viroviticu - udomila psa. I dok je, naravno, udomljavanje napuštenih životinja nešto što bi trebalo biti uobičajeno i što bismo svakako trebali i voljeli viđati i češće, kada to učini predsjednica Republike tijekom službene dužnosti, onda to potakne i pokoji upitnik iznad glave.

>>>Kolinda je danas dosegnula vrhunac ljigave patetike<<<

Kolinda je šestomjesečnu mješanku Kiku udomila iz Skloništa za životinje Virovitica. Kontaktirali smo Sklonište i upitali ih pitanja koja su nam se logično nametnula - je li udomljavanje bilo planirano i kako se Kolinda odlučila baš za Kiku?

"To je bilo neočekivano, ni mi nismo očekivali. Predsjednica je protokolarno prošla krug po skloništu, no čim je došla, odmah na početku skloništa je prišla Kiki", priča nam veterinar Dražen Majetić iz veterinarske prakse Feliks, jedan od ljudi koji se brinu o napuštenim životinjama u virovitičkom azilu.

"Zaista nije bila namještaljka", uvjerava nas Majetić i dodaje da je Kolinda uspjela šokirati i njih u skloništu. Od svih pasa najprije je prišla Kiki i provela jedno vrijeme mazeći je, opisuje nam Majetić.

"Napravila je krug po skloništu, mi smo već mislili da je kraj i da ide, no ona se odjednom vratila na početak, ponovno podragala Kiku i rekla da ona ide s njom na Pantovčak", objašnjava.

"Mi smo svi u skloništu ostali malo u šoku, nismo znali kako reagirati", kaže on i dodaje da im je veoma drago da je Kolinda udomila psa i to baš iz njihovog skloništa koje od samog početka provodi "no kill" politiku. "To nam je svojevrsna nagrada", kaže.

U Kolindinom udomljavanju Kike baš na današnji datum postoji čak i mala simbolika, ističe. Naime, Kika je pronađena u jednom selu pokraj Virovitice prije točno dva mjeseca, 11. kolovoza. Dolutala je u dvorište jedne obiteljske kuće, obitelj je pozvala sklonište te je Kika tako završila kod njih, objašnjava Majetić.

Dva mjeseca kasnije, Kika će put Pantovčaka. 

"Za predsjednicu vrijedi ista praksa kao i za sve ostale udomitelje. Kika još mora biti kastrirana, već je cijepljena i čipirana te se nadamo da će put Pantovčaka za desetak dana, ako sve bude po planu", objašnjava nam Majetić.

"Vjerujem da bi ova priča završila isto i da Kolinda nije došla u ulozi predsjednice. Žena se jednostavno zalijepila za psa, odmah je prišla Kiki, provela je s njom neko vrijeme, mazila ju je. I Kika se zalijepila za nju, jednostavno vidite kad osoba i pas kliknu", uvjerava nas Majetić.

Inače, Sklonište za napuštene životinje Virovitica postoji od 2011. godine i jedno je od šest skloništa u Hrvatskoj koje provodi "no kill" politiku. Sklonište vode veterinari koji se trenutno brinu o oko 140 pasa. "Do današnjeg dana smo ih udomili oko 195, s tim da imamo još deset koji su 'rezervirani', čekaju samo tehničku proceduru", objašnjava Majetić.

Za razliku od mnogih drugih napuštenih pasa i ostalih životinja diljem države, Kika je danas imala sreću da Kolinda ugleda baš nju. Je li zaista između njih pao "klik", kako kažu iz skloništa, ili je u pitanju nešto drugo, ne možemo sa sigurnošću reći, a ostaje se samo nadati da će Kika na Pantovčaku imati sve što je potrebno jednom psu za sretan život.

Pročitajte više