"Scary Movie 3" drugi vikend za redom najgledaniji u SAD-u

VIKEND Noći vještica pokazao se raznolikim kad je u pitanju prodaja kinoulaznica u SAD-u: humoristični horror "Scary Movie 3" zaradio je 21,1 milijun dolara i već je drugi put na vrhu ljestvice.

"Scary Movie 3" pao je za 56 posto u odnosu na prvi tjedan i ukupno je u deset dana zaradio 78,6 milijuna dolara. To je prvi film dva tjedna zaredom na vrhu gledanosti još od kolovoza i "Freddy vs. Jason".

Disney je s filmom "Brother Bear" učinio neočekivan korak i s prikazivanjem počeo u subotu. Popustio je pod pritiskom Noći vještica koja je pala u petak. Na Noć vještica obitelji i mladi gledatelji, ciljana skupina za taj film, ne odlaze u kino.

Tradicionalno animirani "Bear" plasirao se na drugo mjesto, s 18,5 milijuna dolara zarade u dva dana, što je za taj obiteljski pustolovni film veoma dobar početak. Kad se zbroje i prošlotjedne projekcije u dvjema kinodvoranama, ukupna se zarada procjenjuje na 18,9 milijuna.

Čini se da Noć vještica iz godine u godinu postaje komercijalno sve važnija i zato je zarada u kinima sve manja. Taj se trend osobito dobro uoči kad praznik padne u petak ili subotu. Zarada u petak ukupno je više od četrdeset posto manja od istoga petka prošle godine, kad je Noć vještica pala u četvrtak.

Ali utržak se uglavnom već u subotu popravio. Ukupna zarada prvih 12 filmova za vikend manja je za 9 posto u odnosu na taj vikend prošle godine. Osim toga, većina onih koji su se zadržali na ljestvici najprodavanijih dobro je poslovala, pa su u odnosu na vikend prije pali do trideset posto.

Film "The Texas Chainsaw Massacre" prošli je petak nadmašio konkurenciju, a ovaj je bio treći sa zarađenih 10,9 milijuna dolara, što je u trećem tjednu pad od samo 25 posto. Taj je remake dosad zaradio otprilike 66,1 milijun dolara.

Film "Radio" utržio je 10,2 milijuna što je bilo dovoljno za četvrto mjesto, s padom od samo 23 posto od prošlotjedne premijere. Taj film studija Revolution s Cubom Goodingom Jr.-om i Edom Harrisom u glavnim ulogama ukupno je u deset dana zaradio 26,8 milijuna dolara.

Dva filma namijenjena odrasloj publici, "Runaway Jury" 20th Century Foxa i "Mystic River" Warner Bros. Picturesa iznimno su dobro preživjela vikend i pala u odnosu na prošli za samo 19 posto i sad su na petom i šestom mjestu.

"Jury" je zaradio 6,9 milijuna pa sad ukupno stoji na 33,7, a "Mystic" je prošli vikend zaradio 6,3 milijuna dolara, što znači da mu je ukupna zarada sada otprilike 33,6 milijuna.

Pročitajte više