Scenarist Igre prijestolja objasnio što znači misteriozni simbol Noćnog kralja

Screenshot: Youtube

UŠLI SMO u osmu i posljednju sezonu Igre prijestolja, a mnoga su pitanja još ostala neodgovorena. Osim što fanovi pokušavaju pogoditi tko će na kraju zasjesti na Željezno prijestolje i zavladati Westerosom, ostaje nam i da saznamo nešto više o vojsci mrtvih i njihovom misterioznom vođi - Noćnom kralju. 

Do sad smo saznali da su ga stvorila Djeca šume, a na internetu kruže brojne teorije oko njegovog pravog identiteta, no nekima je za oko zapeo neobičan simbol koji vojska mrtvih ostavlja za sobom, koji se pojavio već i u prvoj epizodi nove sezone. 

I to u jednoj od najstrašnijih scena dosad, kad pripadnici Noćne straže i vojske divljaka pronalaze dječaka prikovanog za zid, okruženog spiralnim simbolom načinjenim od udova. 

"Ovo je poruka Noćnog kralja", zaključuju oni. 

Neki su fanovi ovaj simbol povezali s grbom Targaryena koji mu vizualno nalikuje te se razvila teorija da bi Noćni kralj mogao biti potomak ove loze, osobito s obzirom na to da je u jednoj od prethodnih epizoda zajahao zmaja (a poznato je da samo Targaryeni mogu jahati zmajeve). 

Porijeklo simbola je pojasnio scenarist prve epizode zadnje sezone, Dave Hill, u razgovoru za New York Post. 

"Kako smo saznali, uz Brana i Trookog gavrana, spiralni uzorak bio je svetinja za Djecu šume koja su stvorila Noćnog kralja žrtvujući čovjeka kojeg su zarobili. Nakon toga Noćni kralj je prisvojio simbol kao neku vrstu svetogrđa. Slično kao što se Sotona povezuje s naopakim križem", otkrio je on. 

Pročitajte više