Scenaristica Prijatelja otkrila koju bi uvredljivu šalu izbacila iz serije

Screenshot: Youtube

SERIJA Prijatelji i danas uživa jednako veliku popularnost, ali neki fanovi su im zamjerili određene stvari poput seksističkih, homofobnih i transfobnih šala. O tome je progovorila jedna od scenaristica Prijatelja, Marta Kaufman. 

"Tad se nije puno znalo o transrodnim ljudima, pa nisam sigurna da smo rabili prikladne izraze", rekla je komentirajući lik Chandlerova oca koji je bio transvestit za USA Today. 

Ipak, istaknula je da bi jednu uvredljivu šalu svakako povukla iz serije da može.

"Da danas pišem scenarij, ne bih upotrijebila šalu s hermafroditima", priznala je. 

Radi se o epizodi u kojoj gostuje Brad Pitt, čiji je lik išao u srednju školu s Rossom, Rachel i Monicom i koji je otkrio kakvu su glasinu on i Ross svojevremeno proširili o Rachel. 

Glasina se odnosi na to da je Rachel rođena s muškim i ženskim spolnim organima, te da su njeni roditelji bacali novčić kako bi odlučili u kojem će je rodu odgajati, a ispostavilo se da je bila dobro poznata kao "navijačica hermafrodit s Long Islanda". 

Inače, Kathleen Turner, koja je u seriji glumila Chandlerova oca, u jednom je intervjuu rekla kako smatra da serija "nije dobro ostarjela". 

"To je bio sitcom od 30 minuta. Postao je fenomen, ali ga nitko nije doživljavao kao socijalni komentar", ispričala je ona. 

Pročitajte više