Scene vezane uz Dianu u novoj sezoni Krune mogle bi razbjesniti princa Williama

Foto: Netflix

NADOLAZEĆA peta sezona Netflixove serije Kruna (The Crown) navodno će sadržavati kontroverzni trenutak iz povijesti kraljevske obitelji. 

Kako prenosi The Sun, nadolazeća peta sezona trebala bi sadržavati Dianin "Panorama" intervju s Martinom Bashirom, u kojem se Lady Di osvrnula na svoj brak i život u kraljevskoj obitelji. 

U intervjuu su iznesene tvrdnje koje ne idu u korist kraljevskoj obitelji, a tada su mnogi intervju osudili i Bashira optužili kako je intervju osigurao prevarom.

Princ William jednom je prilikom tvrdio da je Martin Bashir nagovorio Earla Spencera, brata princeze Diane, da ga upozna sa sestrom, a s ciljem da bi osigurao skandalozan intervjuu. "Intervju nije vjerodostojan i ne bi se više nikada trebao emitirati", istaknuo je kada su ga jednom prilikom pitali što misli o cijeloj situaciji.

Tvorci serije taj Dianin intervju smatraju ključnim trenutkom u petoj sezoni, rekao je izvor The Sunu. "Burni brak između Charlesa i Lady Di doveo je do njezinog gostovanja u Panorami, a posljedice te odluke odredile su njezine posljednje mjesece", istaknuo je izvor.

U spomenutom intervjuu, Diana je priznala da je imala aferu, ali se i osvrnula na Charlesovu aferu s trenutnom suprugom Camillom. 

"Puno sredstava se ulaže u ovu sezonu. Kruna je poznata po isticanju priča kojih se članovi kraljevske obitelji ne žele prisjećati", dodao je izvor. 

Činjenica da kraljevska obitelj ne voli iznositi prljavo rublje pokazuje i izjava princa Williama koji se na skandal osvrnuo nakon što su ga pitali o izvješću lorda Dysona u kojem su istražene okolnosti intervjua. 

Peta sezona ujedno je i pretposljednja sezona Krune, a obožavatelji će dobiti još veći uvid u brak između Lady Di (Elizabeth Debecki) i princa Charlesa (Dominic West). Inače, drama prati vladavinu Kraljice Elizabete II. od samih početaka, kao i mnoge poznate trenutke povezane uz život kraljevske obitelji, poput braka princa Charlesa i princeze Diane koja se u seriji pojavila tek u četvrtoj sezoni. 

Pročitajte više