Schwarzenegger o Trumpu: Iz Europe sam i znam kamo takve laži mogu odvesti

Screenshot: Twitter

ARNOLD SCHWARZENEGGER u svom je novom obraćanju rekao da će predsjednik Donald Trump biti zapamćen kao najgori predsjednik u povijesti SAD-a i pozvao Amerikance da pruže podršku izabranom predsjedniku Joeu Bidenu.

"Moramo zajedno izliječiti ono što se upravo dogodilo. Moramo to liječiti, ne kao republikanci ili kao demokrati, već kao Amerikanci", rekao je bivši guverner Kalifornije u svom sedmominutnom videu objavljenom na društvenim mrežama.

Usporedio je upadanje Trumpove rulje u američki Kongres s Kristalnom noći, kada su 1938. godine krenuli masovni progoni Židova u Trećem Reichu.

"U srijedu se to dogodilo upravo ovdje u Sjedinjenim Državama", rekao je. "Rulja nije razbila samo prozore Kapitola. Rulja je razbila i ideje koje smo uzimali zdravo za gotovo i pogazila same principe na kojima je osnovana naša zemlja", rekao je glumac pa se osvrnuo na svoje odrastanje u Austriji. On je rođen 1947. godine i kaže da je itekako bio svjestan posljedica Drugog svjetskog rata na društvo i njegovu obitelj.

"Nikada to nisam podijelio tako javno jer je to bolno sjećanje. Ali moj bi se otac vraćao kući pijan jednom ili dva puta tjedno, vrištao bi i udarao nas i plašio moju majku. Nisam ga smatrao sasvim odgovornim jer je naš susjed isto to radio svojoj obitelji", rekao je.

"Mog oca i naše susjede također su zavodili lažima, a ja znam kamo takve laži vode", poručio je Amerikancima i dodao: "Budući da sam iz Europe, iz prve sam ruke vidio kako stvari mogu izmaknuti kontroli!"

"Predsjednik Trump neuspjeli je lider. Ući će u povijest kao najgori predsjednik ikada. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tweet", zaključio je.

 

Pročitajte više