Scotland Yard pripremio papreni račun Davidu Blaineu

AMERIČKI iluzionist koji namjerava provesti 44 dana bez hrane u plastičnom kavezu u centru Londona doživjet će pravi šok tek kada mu policija naplati svoje troškove.

Najavljeno je da će iluzionist zbog stalnog dežurstva policiji morati platiti oko 100.000 funti jer "njegov cirkus neće plaćati poreski obveznici".

Ispod obješenog kaveza stalno se skupljaju brojni znatiželjnici pa policajci 24 sata dnevno moraju osigurati red i mir jer su Blainea već gađali jajima, golf lopticama i laserskim zrakama, a neki čudak pokušao je prerezati cijev kojom iluzionist prima vodu.

Dogodio se i incident kada je Paula McCartneya na tom mjestu pokušao uslikati paparazzo, a uobičajena je pojava da djevojke bodre iluzionista otkrivanjem golih grudi i guza.

Pojavile su se i prve sumnje da je riječ o nekom triku jer Blaine ni nakon tri tjedna provedena u kavezu nije nimalo smršavio, a to bi mu se moralo dogoditi da pije samo običnu vodu kao što je najavio.

Šapuće se da u vodi prima nešto poput infuzije koju primaju bolesnici pa mu vitamini i hranjivi sastojci pomažu da ostvari svoj podvig.

Pročitajte više