Seks, droga i još puno toga: Nitko nije tulumario više od ovih luđaka

Foto: Getty Images/Press

POSTOJI dobar razlog zašto mnogi muškarci sanjaju o statusu rock zvijezde.

Seks, droga i rock 'n' roll savršena su kombinacija, a uz to fantastično trojstvo vežu se neke od najboljih priča svih vremena. Odlučili smo ih spojiti u jedan tekst kako bi odali priznanje nekim od najvećih rock luđaka svih vremena.

Stoga, ako ste uvjereni da ste doživjeli najluđe tulume, pripremite se na razočarenje.

Slash

Gitarist Gunsa jednom se u hotelu pojavio s pumom koju je nazvao Curtis i koju je vukao sa sobom na svjetsku turneju. No, Curtis je u jednom trenutku pobjegao iz kaveza i rasturio kupaonicu u njegovom apartmanu.

Jednom je bio toliko ubijen od droge da je mislio da su mu tuš kabinu opsjeli izvanzemaljci iz filma "Predator", ali s jednom malom razlikom - "bili su upola manji i prozirno plavo-sivkasti". Naravno, to ga je natjeralo da se obrani pa je rukama razbio staklo na kabini i gol istrčao na ulicu.

Znao je iznajmiti nekoliko soba u koje je potrpao sve žene koje je trebao povaliti pa bi tijekom noći išao od sobe do sobe. Doduše, neke žene dobile su daleko više od seksa pa su ima prilike uživati u njegovim luđačkim "predstavama" koje je često znao izvoditi. Po svom bi domu bauljao naoružan, pucao u stropove i općenito se ponašao poremećeno.

Liječnici su mu jednom prilikom dali još samo šest tjedana života pa se čupavi gitarist morao dovesti u red.

Aerosmith

"Vjerovali smo da sa svime što vrijedi isprobati treba pretjerati". To je u kratkim crtama bila filozofija Stevena Tylera i Joea Perryja.

Bilo je tu svega, od hotelskih računa većih od 100 tisuća dolara, preko razbijenih hotelskih soba, grupija, pa sve do obilnog uživanja droga. Snimajući novi album, članovi Aerosmitha 1976. renovirali su jedan samostan u New Yorku. Tamo su vatrenim oružjem pucali u stropove, slupali nekoliko novih sportskih auta i pretjerivali s drogama.

Perry tvrdi da im je droga pomogla kod pisanja. No, sve priče o drogi imaju dobar početak i loš kraj. Do sredine osamdesetih totalno su propali, a Jerry Garcia iz grupe Grateful Dead rekao je da nikad nije vidio nadrogiraniju ekipu.

A kad vam to kažu nadrogirani rokeri, to dovoljno govori o tome koliko su uništeni bili.

Led Zeppelin

Svi članovi legendarnih Zeppelina bili su divljaci, ali Page i Bonham bili su najgori. Prvi su bend koji je imao vlastiti mlažnjak (Starship) koji su opremili barom, električnim orguljama i spavaćom sobom. Odsjedali su u najskupljim hotelima koji bi nakon njihova posjeta ostali razoreni.

Nakon što je jedan zaposlenik hotela rekao da je oduvijek želio baciti televizor s krova, menadžer grupe Peter Grant dao mu je snop novčanica i rekao: "Evo, ja častim".

Žene su ih obožavale, a Page je poznat i po svom skandaloznom seksualnom životu. Priča se da je putovao s torbom punom bičeva, a više od jednom, morali su ga vezivati da ga "smire". Page je tijekom turneje 1978. zatražio motor kako bi se mogao utrkivati hodnicima hotela, a iz nekog su razloga zatražili i trometarskog pitona.

Zašto? Možda je bolje ne znati.

Šlag na torti je "epizoda s morskim psom".

Ukratko, sudionici "incidenta" su članovi Led Zeppelina, njihov menadžer Richard Cole, članovi grupe Vanilla Fudge i crvenokosa djevojka. Mjesto radnje - hotel Edgewater Inn u Seattleu. Seksualno pomagalo - njuška morskog psa. Verzija je mnogo, a ako želite doznati sve, pogledajte video u nastavku.

Motley Crue

Nikki Sixx, Tommy Lee, Vince Neil i Mick Mars vrlo su rano odlučili postati najbrutalniji partijaneri rock scene i to je ono zbog čega su postali legende. U knjizi "Motely Crue: The Dirt" na 448 stranica opisane su njihove lude avanture.

Furali su s porno zvijezdama, ševili zabrinjavajuće puno, zvali bi kompletnu publiku na svoje tulume, žene bi zbog njih radile najbolesnije stvari (jedna djevojka na njihovu je zamolbu stavila telefon u vaginu i nazvala mamu), a Vince Neil izgradio je vlastitu vilu nalik Playboyevoj. Dakle, bilo je tu bazena, barova, garaža prepunih automobila, šipki za striptizete (i naravno, striptizeta), dilera i hrvanja u blatu. Menadžeri su vezali Tommyja Leeja za krevet kako bi ga spriječili da izađe jer stvari su ozbiljno izmakle kontroli.

Štoviše, toliko su izmakle kontroli da su članovi Aerosmitha kontaktirali članove grupe i zamolili ih da se srede.

Naravno, smrt je neprestano bila blizu. Nikki Sixx se predozirao i zamalo umro, a nakon što se probudio u bolnici, pobjegao je, vratio se kući i nastavio se drogirati dok se nije onesvijestio. Priznao je da se šest puta predozirao prije nego je odlučio da je vrijeme za liječenje, a shvatio je da je vrijeme kad su ga u Londonu doslovno bacili u smeće i ostavili ga da umre.

Ozzy Osbourne

Iako i danas jedva priča, u mladosti je jedva pričao iz nekih drugih razloga. Tijekom jednog intervjua bio je toliko ušlagiran da nije mogao izgovarati riječi pa su ga članovi Black Sabbatha u šali animirali poput lutke.

No, daleko gori dio počeo je kad su ga izbacili iz grupe.

Po hotelskim je sobama razbacivao komade mrtvog morskog psa, odgrizao je glavu golubice ispred čelnika izdavačke kuće, odgrizao je i glavu živog šišmiša tijekom koncerta (tvrdi da su mu šišmiša bacili i da je mislio da se radi o igrački) i pišao po Alamu odjeven u odjeću svoje supruge zbog čega deset godina nije mogao ući u San Antonio.

A znate koliko je sati kad nakon svega što smo naveli kreće dio priče kad je Ozzy "stvarno pretjerao".Naime, tijekom turneje s Motley Crue, on i članovi benda neprestano su se natjecali u tome tko će učiniti nešto najluđe.

Ozzy je pobijedio.

Nikki Sixx pošmrkao je najveću liniju kokaina, Ozzy je kleknuo na pločnik i počeo ušmrkavati - mrave. Nakon toga počeo je pišati po pločniku i to počeo lizati. Sixx je namjeravao učiniti isto, ali Ozzy je zadao konačni udarac i polizao i njegovu mokraću.

Dakle, ovo nije ludo partijanje, ovo je samo poremećeno.

Keith Richards

Sam spomen njegova imena izaziva blagu opijenost. Istina, droge je ostavio prije više od 30 godina, ali kad se drogirate kao Keith Richards, cijeli svijet ima flešbekove umjesto vas pa se u 2016. prisjećate njegovih ludih sedamdesetih.

Postoji urbani mit da su mu u švicarskoj klinci potpuno promijenili krv i da je to jedini razlog zašto je živ. Naravno, to nije istina, ali kad o tvojim narko-avanturama snimaju dokumentarce, znaš da si karijeru odradio kako spada.

Kad su mu murjaci 1967. upali na imanje u Redlandsu, Richards je bio toliko napucan LSD-a da je mislio da se radi o patuljcima odjevenim u policijske uniforme. Dočekao ih je na vratima raširenih ruku.

Zamalo je zapalio Playboyjevu vilu, a kad je osoblje upalo u kupaonicu u kojoj su on i Bobby Keys "uživali opijate", Richards se obrecnuo zbog "bezobrazluka".

Svoj S3 Continental Flying Spur (jedan od 86 koji su napravljeni) opremio je posebnim odjeljkom u kojem je skrivao drogu. Istim su se autom on i Lennon otputili na višednevno narkomansko putovanje kojeg se, tvrdi, uopće ne sjeća.

Iako je Keith Moon "pionir bacanja televizora iz hotelskih soba", Keith Richards također je dao obol ovoj drevnoj vještini. Bacio ga je s jedanaestog kata.

Keith Moon

Bubnjar legendarne grupe The Who neupitni je kralj tuluma jer sve ono što možete zamisliti da su najveće rock zvijezde radile, Keith Moon učinio je sve, učinio je to luđe i najvažnije, učinio je to prvi. Doduše, pripisuju mu i mnoge stvari koje se nisu dogodile (nikad nije autom uletio u bazen u Holiday Innu, ali je ulijetao u neke druge bazene), ali kad u obzir uzmete sve ono što je učinio, nije ni čudo da mu pripisuju sve i svašta.

Zabio se Rolls Royceom u bazen, kupio je hovercraft i ostavio ga na pruzi, u zrak je dignuo bubnjeve na nacionalnoj televiziji, onesvijestio se tijekom velikog koncerta u areni, terorizirao je javnost preko razglasa koji je instalirao u svom autu, skidao se do gola, a ako to nije dovoljno, koncept rock zvijezda koje razbijaju hotelske sobe i ostavljaju ih u neredu, njegov je "izum".

Štoviše, autori knjige "Anyway, Anyhow, Anywhere: The Complete Chronicle of The WHO" procjenjuju da je napravio oko pola milijuna dolara štete i to samo bacanjem petardi u WC. No, ponekad je sobe razbijao na klasični način.

Pete Townshend uvijek boli prepričavati događaj kada je Moon na putu prema aerodromu zamolio vozača da ga vrati do hotela jer je "nešto zaboravio". To "nešto" bio je televizor koji je bacio u bazen čim se vratio u hotelsku sobu.

Bilo kako bilo, Keith Moon zaslužio je puno više od nekoliko odlomka na listi.

Pročitajte više