Seksi zavodnik iz Severininog spota oženio marokansku princezu

Screenshot: YouTube

NAJUSPJEŠNIJI bosanski model Adnan Taletović, koji je Hrvatima najpoznatiji kao seksi zavodnik iz Severininog spota za pjesmu "Da si moj", odnedavno živi u Maroku, u dvorcu kralja Mohameda VI, sa svojom suprugom princezom Lallom Hasnom, najmlađom kćeri pokojnog kralja Hasana II, javlja Slobodna Bosna.

Adnan je rođen u Brčkom u obitelji Ešefe i Vezira Taletovića, a odrastao je i školovao se u Rijeci. U tom se gradu počeo baviti manekenstvom, a početkom '90-ih s 23 godine odlazi u Pariz gdje nastavlja svoju manekensku karijeru.

"Mnogo mi je pomogao Karl Lagerfeld, kralj visoke mode. Mračni, homoseksualni tipovi, koji su mislili da mogu ostvariti svoje nastrane ideje, nakon prijateljstva sa Lagerfeldom, odjednom su nestali iz moje blizine", rekao je prije 15 godina Taletović za Slobodnu Bosnu.

Nakon šest godina u Parizu, seli se u Los Angeles u kojem upisuje glumu na Akademiji za kazalište i film. Zbog veza s bogatim i slavnim ženama često se nalazio u središtu pozornosti. Jedna od njegovih djevojaka bila je manekenka Naomi Campbell.

"Ja lud, ona još luđa pa to nije išlo", pojasnio je Adnan razloge prekida.

Mnogo se nagađalo o njegovoj vezi sa Severinom, s kojom je 1999. godine snimio spot za "Da si moj".

Adnan se našao na naslovnicama brojnih modnih časopisa te je snimao sapunice u Los Angelesu. Nosio je revije i snimao editorijale za najpoznatija imena iz svijeta mode, kao što su Karl Lagerfeld, Valentino, Yves Saint Laurent, Versace, Moschino, Gucci, Ferre, Thierry Mugler i mnogi drugi.

Živio je u Rimu, Milanu, Londonu, New Yorku i Hong Kongu, a pojavio se i u jednom kineskom kung-fu filmu. U Istanbulu je proglašen najboljim modelom svijeta te je osvojio titulu svjetskog Mistera fotogeničnosti. 

Pročitajte više