"Kao da smo kuje": Škola zgrozila učenice odlukom o maturalnom plesu

Foto: Twitter

NA ZIDOVIMA škole Stanton College, državne srednje škole u Jacksonvilleu na Floridi pojavili su se početkom tjedna posteri koji su objašnjavali kako se djevojke trebaju obući za maturalnu večer.

Na tri fotografije nalazile su se haljine bez leđa, s dubokim dekolteom i s visokim prorezom na nozi. "Idete na maturalnu večer škole Stanton? E, ne idete", pisalo je pored njih.

Na četvrtoj fotki prikazana je haljina bez rukava, uz tekst "Idete na maturalnu večer škole Stanton? Da, idete. Dobra cura".

Osamnaestogodišnja učenica Lily Willingham doznala je za te postere u grupnom chatu s drugim učenicima i potpuno poludjela.

"Vidjela sam to i pomislila - ovo je šala. Zezate me? Odmah sam se razljutila", ispričala je za BuzzFeed News.

Willingham je ispričala da su je posteri razljutili jer seksualiziraju žene, ali i zato što ne postoje nikakva pravila za dečke koji idu na ples.

"Mislim da je to ponižavajuće, ne samo za žene, nego i za muškarce. Oni nisu životinje, znaju se suzdržati kad vide žene. Ako ja kao učenica nastojim se razvijati, mislim da bi isto trebao i školski sustav", rekla je.

Njeno mišljenje dijele i brojne druge učenice, koje osim tona postera ljuti i činjenica da su za ples u subotu odavno kupile haljine. Ubrzo su posteri maknuti sa zidova, a nije poznato tko ih je maknuo.

Nezadovoljstvo se proširilo na društvene mreže.

"Dobra cura... kao da smo kuje", napisala je jedna djevojka, dok je druga dodala:

"'Dobra cura' je jednostavno odvratna rečenica, a upućena je svim inteligentnim mladim damama koje idu u tu školu", "

Nakon brojnih negativnih reakcija, škola se ispričala učenicama zbog postera, javlja BBC. 

Pročitajte više