Senzacija s Kaptola: Nedjeljne mise od sada ponedjeljkom!

ZAGREB, 1. travanj - Nedjeljne mise više se neće održavati nedjeljom, već ponedjeljkom - odlučeno je rano jutros na izvanrednoj sjednici SKSH-a.

Netom osnovanom Sindikatu katoličkih svećenika Hrvatske bilo je dovoljno 7 minuta da većinom muških glasova donese ovu, za mnoge kontroverznu odluku. Časne sestre nisu imale pravo glasa.

"Ako radnici u Getrou i Mercatoru ne moraju raditi nedjeljom, zašto bismo mi morali?" - izjavio je jedan od svećenika, čiju želju za anonimnošću poštujemo.

"Jedina razlika između nas i Getroa je u tome što mi prodajemo tzv. duhovnu hranu, a oni ovu običnu. Ne vidim zašto bismo mi morali raditi nedjeljom." - izjavio nam je isti svećenik.

Iz krugova bliskih Kaptolu saznajemo kako se nakon ovakve odluke otpuštanja ne mogu izbjeći. U nekim župama će, navodno, možda i petina svećenika biti višak.

Kardinal Bozanić nije bio raspoložen za davanje izjave, a proslavljeni nogometaš Jozo Gašpar izjavio je kako će "dati 110 posto od sebe da odsad u Crkvu ide ponedjeljkom".

Kako bi nedjeljne mise, koje će se od sada održavati ponedjeljkom, i dalje bile posjećene, odlučeno je da se na sljedećem zasjedanju Sabora pokrene "građanska inicijativa" za promjenom neradnog dana za nesvećenike iz nedjelje u ponedjeljak.

Takva bi inicijativa bila vođena brigom za stvarna ljudska i građanska prava desetaka tisuća zaposlenih u trgovini koji - zbog vlasničke neutažive gladi za što većim profitom - nisu imali često ni plaćeni prekovremeni rad.

Osim toga, svećenici bi tako nedjeljom mogli u zasluženi vikend shopping, što do sada nije bio slučaj.

U pauzi između dvije točke sjednice svećenici su imali priliku pogledati legendarno filmsko ostvarenje Mela Gibsona, film "Pasija". Po završetku projekcije euforija se mogla nožem rezati, a mnogi su ocijenili kako je glavni glumac prilično zgodan, no malo prestar za njihov ukus.

U nastavku sjednice SKSH je izvjestio kako nije istina da Crkva ne ide u korak s vremenom, jer će se od idućeg mjeseca milodari moći uplaćivati i preko weba (www.crkvi-pokloni-il-se-goni-sotoni.org), te da je sklopljen ugovor o sponzorstvu, prvi takve vrste u svijetu, sa slovenskom Laškom pivovarom.

Proizvođači Zlatoroga tako će ove godine financirati izgradnju nekoliko crkvi u Hrvata od kojih će, prema ugovoru, najmanje jedna morati biti veća od Doma sportova.

Crkva nije mogla pristati da se na misama od sada umjesto hostije i vina služe kobasice i Zlatorog, no pronađen je kompromis.

Uz logotip Crkve, popularni križ, od sada će stajati slogan "Katolička crkva - neka svijet pričeka!", dok će ministranti na misama preko halja nositi promo majice drugog piva iz asortimana Laške pivovare, sve popularnijeg Bandidosa, sa sloganom "Zgrabi ga!".

M.B.

---

Ovu senzacionalnu prvotravanjsku vijest novinarka web izdanja jednog nama dragog tjednika, Tajana Paparella, specijalizirana za kopi-pejstanje vijesti s Index.hr portala bez navođenja izvora, svojem je čitateljstvu predstavila kao jedan od najozbiljnijih dnevnih događaja.

Pročitajte više