Šerifović želi pomoći pjevaču koji živi ispod mosta u Zenici: "Da Mustafa dobije dom"

Foto/Screenshot: Instagram/YouTube

PJEVAČICU Mariju Šerifović pogodila je priča o uličnom pjevaču Mustafi Hrustiću iz Zenice koji već nekoliko dana živi ispod mosta. Naime, Mustafa je u videu objavljenom na YouTube kanalu Srećka Stipovića rekao da bi se prijavio na Zvezde granda, srpski glazbeni show u kojem je Šerifović u žiriju, no nema novca da doputuje do Beograda, kao ni za odjeću za pozornicu.

"Kako? Ne mogu ja s deset maraka otići tamo. Trebaš imati novaca da se fino obučeš, da imaš mašnu, da budeš čist. Treba se predstaviti odakle si, ime, prezime, koliko godina imaš. Ja bih se prijavio da sam u mogućnosti. Nemam ni roditelja, nemam nikog svog", rekao je Mustafa u isječku koji je podijelila Marija. 

Marija želi pomoći Mustafi

Nakon što je doznala da Mustafa od svojih pjevačkih angažmana ne može dovoljno zaraditi da plati stanarinu i zbog toga je bio prisiljen napustiti stan u kojem je boravio, Marija je odlučila pomoći.

"Ovaj momak spava negdje u Zenici ispod mosta. Zove se Mustafa. Ako bilo tko iz Zenice može i želi ga naći, neka mi se javi i neka mi bude kontakt. Da Mustafa dobije dom. I mašnu", napisala je Marija na Instagramu.

Mustafa već danima živi u šatoru i, kako je rekao u videu objavljenom na YouTubeu, ne zna kako će zaraditi novac da unajmi sobicu i osigura si hranu za život. Nema nikoga, ni roditelje ni rodbinu, ali htio bi pronaći posao od kojeg može zaraditi za život. 

Pročitajte više