Serija u kojoj želi glumiti i Brad Pitt dobiva šestu, najbolju sezonu dosad

Foto: Press

REDATELJ hit serije Peaky Blinders Anthony Byrne oduševio je fanove potvrdivši da je snimanje nove, šeste sezone u fazi pretprodukcije.

Byrne je na društvenim mrežama objavio fotografiju scenarija prve epizode šeste sezone nazvane Black Day, a Byrne je ujedno i najaktivniji redatelj serije koja je do sad imala novog redatelja za svaku od sezona.

Ono što fanove najviše zanima je, naravno, što će se dogoditi s Tommyjem Shelbyjem i što ga čeka u narednim epizodama. Byrne je bio očekivano tajnovit pa je za GQ izjavio da ga očekuje borba s vlastitim instinktima: "Tommy mora igrati dugu igru. Mora pokazati strpljenje i smirenost i to u trenutku kada svi ostali očekuju reakciju. Bori se s vlastitim instinktima i ponašanjem, a to je najopasnije. On samo želi ubiti Mosleyja, ali zna da ne može. Mora se s njim boriti na drukčiji način. Mosley iz njega izvlači ono najgore. Mislim da je upravo to pokazatelj koliko je scenarist Steven Knight sofisticiran autor. Kako bi se mogao boriti protiv Mosleyja, Tommy mora voditi borbu sa samim sobom."

Ništa prije početka 2021.

Još uvijek nije poznato kad će nove epizode biti emitirane, ali zna se da snimanje počinje u Liverpoolu i Škotskoj 11. veljače. Byrneova su predviđanja da nove nastavke ne bismo trebali očekivati prije početka 2021.

Tvorac serije i scenarist Steven Knight potvrdio je da su scenariji gotovi i da možemo puno očekivati: "Upravo sam završio šestu sezonu i najbolja je do sad, ali s druge strane, uvijek to kažemo."

Inače, u šestoj sezoni očekujemo nastavak borbe između Tommyja Shelbyja i Oswalda Mosleyja.

Nakon što ga je neuspješno pokušao ubiti u prošloj sezoni, gledatelji su doživjeli i još jedan obrat, a radi se o povratku Alfieja Solomonsa (Tom Hardy) s kojim smo se oprostili u četvrtoj sezoni, misleći da ga je Tommy ubio. Osim toga, imali smo i jednu od najbrutalnijih epizoda jer u samo dvije minute imali smo čak 25 scena ubadanja kada je Tommyjeva banda odlučila napasti Oswalda.

U isto vrijeme ubijen je i jedan član Tommyjeve ekipe, Aberama Gold (Aidan Gillian), koji je trebao oženiti Polly Gray.

U svakom slučaju, bit će ovo zanimljiva sezona jer mnogo je toga na kocki.

Podsjetimo, serija Peaky Blinders premijeru je doživjela u rujnu 2013., a s vremenom se pretvorila u jedan od najvećih hitova za BBC Two s čak 2,38 milijuna gledatelja po epizodi. Gledanost je rasla, a petu sezonu u prosjeku je pratilo više od sedam milijuna gledatelja.

"Dosta nas ljudi kontaktira i žele uloge. Brad Pitt, Snoop Dogg, A$AP Rocky i mnogi drugi. Mislim da ćemo u šestoj sezoni malo odškrinuti vrata slavnim glumcima. No najbitnije je to da budu dobri. Uzet ćemo samo najbolje kao što smo učinili sa Samom Claflinom koji glumi Mosleyja. On je savršen", rekao je ranije Knight za The Guardian.

Pročitajte više