Sestra Natalie Wood tvrdi da je glumicu seksualno zlostavljao Kirk Douglas

Foto: Ralph Dominguez/Guliver Image

SESTRA pokojne holivudske glumice Natalie Wood, Lana Wood, u svojim memoarima tvrdi da je Natalie seksualno zlostavljao glumac Kirk Douglas, prenosi The Guardian.

U Hollywoodu su već ranije kružile glasine da je holivudski glumac zlostavljao Natalie. Lana je u svojoj novoj knjizi progovorila o navodnom nedjelu i optužbama na račun Kirka Douglasa.

"Sjećam se da je Natalie izgledala posebno lijepo kad smo je mama i ja ostavile te večeri na ulazu u Chateau Marmont", piše Lana Wood u knjizi, navodeći da se incident dogodio u ljeto 1955., otprilike u vrijeme kada je Natalie Wood snimala film Tragači.

"Činilo se da je prošlo puno vremena prije nego što je Natalie ušla u auto i probudila me kada je zalupila vratima. Izgledala je grozno. Bila je jako raščupana i jako uzrujana, a ona i mama počele su šaptati jedna drugoj. Nisam ih mogla čuti ni razabrati što govore. Nešto loše se dogodilo mojoj sestri, ali što god da je bilo, očito sam bila premlada da mi se o tome priča", piše glumičina mlađa sestra.

Lana tvrdi da Natalie nije razgovarala s njom o tome što se dogodilo sve dok obje nisu odrasle. 

"Povrijedio me, Lana. Bilo je to kao izvantjelesno iskustvo. Bila sam prestravljena, bila sam zbunjena", prisjeća se Lana sestrinih riječi. Lana, koja je u to vrijeme imala osam godina, navodi da su se njezina sestra i majka složile kako s tom pričom neće izaći u javnost. Smatrale su kako se njemu ništa ne bi dogodilo, dok bi njezina karijera bila uništena.

U svojoj se knjizi Lana prisjeća kako je obećala sestri da neće govoriti o Douglasovom napadu, ali sada vjeruje da može ispričati cijelu priču.

"S obzirom na to da nitko koga bih morala zaštititi više nije živ, sigurna sam da će mi oprostiti što sam konačno prekršila to obećanje", napisala je. 

Podsjećamo, Natalie Wood nestala je sa svoje jahte Splendour u noći 29. studenoga 1981., dok je sa svojim suprugom Robertom Wagnerom i njihovim prijateljem Christopherom Walkenom obilazila otok Catalinu. Tragično utapanje filmske zvijezde potreslo je Ameriku, a ono za što se prvotno vjerovalo da je slučajno utapanje s vremenom je dovedeno u pitanje. Godine 2011. istraga je ponovno bila otvorena. Godine 2018., na poticaj javnosti, slučaj je preklasificiran u "sumnjiv".

Kirk Douglas je u vrijeme navodnog napada bio poznat po filmovima kao što su Spartak, Obračun kod O.K. Corrala i Staze slave. Douglas je i sam svojedobno priznao da je ženskaroš i nevjeran muž.

Govoreći za Associated Press u prosincu 2016., manje od godinu dana prije nego što je izbio #MeToo pokret, glumica i plesačica Neile Adams progovorila je o Douglasu.

"Nisi mogao sjediti pored njega a da njegova ruka ne klizi uz tvoju nogu", rekla je tada.

Pročitajte više