Severina: Branitelji radije gledaju pravu žensku nego stoput viđene kumove!

“NEĆU politiku u svoju butigu, govorija je Dvornik u Velom mistu. Mene politika ne zanima. Zanima me ljudskost! Nije to bio napad na Jadranku Kosor. Danas Kosor, sutra netko drugi. Ne čudi me da se premijerka brine tko će gdje pjevat’ pa bivši premijer nas je napustio bez ikakvog objašnjenja. Kakvu nam je time poruku poslao? Napravila sam koncerata i koncerata. Ovaj dubrovački je bio u obliku stand-up showa. To sam radila i prije, što moja publika i zna. Bilo je duhovito, ali kod nas duhovitost nije na cijeni. Pokušao je to biti i snimatelj RTL-a pa je dobio otkaz. Naravno da je moj povod bio Knin i da sve uvijek počinje iz osobnih razloga i od pojedinca, ali različite su namjere pod izlikama da su osobni razlozi. Neki se zbog svojih osobnih razloga koriste najvećom moći u državi i nekoga zabranjuju, a drugi, u koje se i ja ubrajam, iz osobnih se razloga brane. Što su Bruce Springsteen i Madonna govorili o Bushu ili Bono nekidan? To je samo kod nas čudno, a svugdje je to prirodno", kaže Severina za Večernji list.

Tko će nam držati svijeću u krevetu?

"Ovim zakonom je određeno da se moramo voljeti najmanje tri godine ako želimo imati djecu i to još i dokazivati sa svjedocima, koji moraju svjedočit’ šta? Da su nam držali sviću u krevetu? Kao drugo, to je svakako težak postupak za svaku ženu koja se tome želi podvrgnuti. Treba li joj još i ovaj zakon pa da i legalno postane građanka drugog reda?!", nastavlja.

Čini se da se svađa premijerke i naše najveće estradne zvijezde tek zakuhava. Jadranka Kosor se osjetila prozvanom nakon što je Severina u Dubrovniku javno komentirala ono što "svak govori svaki dan", u Dubrovniku ili Zagrebu, svejedno je. Severinu je zasmetao, kao i mnoge žene, uostalom i s pravom, Zakon o umjetnoj oplodnji, na koji, kada je o hrvatskim ministrima riječ imaju pravo samo odabrani.

"Politika se bavi nama, a ne mi njome. Na našu štetu"


"Ako žena ne može u svojoj domovini to učiniti, onda će otići u neku zemlju s humanijim zakonima. A zakoni se donose da bi ljudi bolje i sretnije živjeli, da im bude ljepše u životu. Ali kada se donese zakon koji je suprotan tome, onda čovjek dobije potrebu da kojiput nešto kaže. Jer, ako se ništa ne kaže, to može značiti da se to odobrava, da se slažeš s tim. To ne znači da se ja sada bavim politikom. U ovom slučaju ona se bavi nama, na našu štetu", nastavlja pjevačica.



A da stvar bude zanimljivija, ovo je čak treći javni sukob premijerke i popularne pjevačice u tjedan dana: nekoliko dana prije Dubrovnika Severina je trebala pjevati u Kninu te svojim glasom i stasom uveličati ondje velebno proslavljeni Dan domovinske zahvalnosti. Međutim, koncert je, priča se, a i Tomica Petrović isto neslužbeno potvrđuje, Severini otkazala sama Jadranka Kosor i to bez ikakvog (ne)službenog objašnjenja. "Koncert je otkazao Grad Knin, a kako mi je neslužbeno rečeno, otkazali su ga zbog pritiska premijerke. Vlasti grada su nas zamolile da koncert odgodimo do rujna", rekao nam je Petrović.

Sporni Knin, branitelji, gaže, kumovi i pravo meso

"Bila sam sretna što su me pozvali u Knin iako sam se čudila, jer nisam pjevačica s pjesmama domoljubnog karaktera, iako sam veliki domoljub. Svoju karijeru nikad nisam gradila na domoljublju za razliku od nekih koji od domoljublja sasvim pristojno žive", rekla je tada Severina, a sada se nadopunila: "I braniteljima je žao što nisam nastupila u Kninu, a za njih bih ja uvijek pjevala. Sigurno bi radije gledali pravu žensku nego stoput viđene kumove", Severina je zaključila.

Pročitajte više