Severina nije jedina: Ove slavne mame izgubile su skrbništvo nad svojom djecom

Foto: Instagram/EPA

ODLUKOM Vrhovnog suda Severina je ponovno izgubila skrbništvo nad 11-godišnjim sinom Aleksandrom koji će živjeti s ocem Milanom Popovićem, a brojne osobe iz javnog života stale su u obranu pjevačice. 

Nažalost, Severina nije jedina koja prolazi kroz mučnu bitku za skrbništvo nad djetetom. Mnoge holivudske zvijezde i slavne pjevačice također su doživjele noćnu moru svake majke kad im je sudskom odlukom oduzeto dijete. 

Sharon Stone 

Nakon što je preživjela težak moždani udar, slavna glumica 2001. se razvela od supruga Phila Bronsteina, koji je 2008. odlukom suda dobio puno skrbništvo nad njihovim posvojenim sinom Roanom.  

Bivši par isprva je dijelio skrbništvo nad sinom, a zatim je odlučeno da bi dječak trebao pohađati školu u San Franciscu kako bi bio blizu oca. Glumica, koja inače živi u Los Angelesu, pristala je na tu odluku, nakon čega je njezin bivši suprug zatražio - i dobio - puno fizičko skrbništvo nad djetetom. Dječak se naposljetku vratio majci, nakon što je sam mogao odlučiti s kime želi živjeti, a glumica je usvojila još dva dječaka, Lairda i Quinna. 

Jennifer Hudson 

Iako je zbog nasilnog ponašanja bivšeg zaručnika Davida Otunge morala tražiti zabranu prilaska, pjevačica i glumica Jennifer Hudson 2017. je izgubila skrbništvo nad 8-godišnjim sinom Davidom Jr. 

Sud je skrbništvo dodijelio ocu, a odluku je obrazložio njegovom sposobnošću da bude prisutniji roditelj, dok su njezine poslovne obaveze i karijera bile argument za oduzimanje skrbništva. Pjevačica je nakon dvije godine borbe naposljetku dobila podjelu skrbništva s bivšim, uz uvjet da mu plaća alimentaciju, a u međuvremenu je ukinuta i zabrana približavanja. 

Melanie Brown 

Mel B iz popularnog benda Spice Girls također je prošla mučnu bitku za skrbništvo nad svojom kćeri Madison, koju ima s bivšim suprugom i producentom iz Los Angelesa,ž Stephenom Belafonteom. Njezin bivši je tvrdio da se zbog posla mora preseliti u Miami te je tvrdio kako preseljenje njihove kćeri na Floridu neće imati štetan utjecaj na odnos s majkom, koja je tada živjela u Los Angelesu. 

Mel B se vratila u Veliku Britaniju te izjavila da je izgubila skrbništvo nad kćeri samo zato što nikada nije postala američka državljanka. Naime, njezina kći je rođena u SAD-u, a pjevačica ju nije htjela na silu dovesti u Veliku Britaniju, pa zbog toga djevojčica i dalje živi s ocem. 

Hayden Panettiere 

Američka glumica izgubila je skrbništvo nad svojom kćeri Kayom, koju ima s bivšim boksačem Vladimirom Kličkom. Otkrila je da je njezina borba s postporođajnom depresijom, zajedno s borbom s ovisnošću, utjecala na njezinu sposobnost da bude majka svojoj kćeri, koja živi s ocem u Ukrajini. 

"Potpisivanje tih dokumenata bila je najteža stvar koju sam morala učiniti u životu", izjavila je jednom prilikom, dodajući kako ju boli način na koji se sve odigralo. "Htjela sam raditi na sebi, trebala sam ozdraviti i mislila sam - kad mi bude bolje, stvari će se promijeniti i ona će doći k meni i moći ću provoditi vrijeme s njom, ali to se nije dogodilo", objasnila je. 

Britney Spears 

Pop zvijezdi oduzeto je skrbništvo nad sinovima Seanom Prestonom i Jaydenom Jamesom koje ima s bivšim suprugom Kevinom Federlineom. Njezin bivši suprug je iskoristio na sudu njezinu dijagnozu bipolarnog poremećaja kao argument za skrbništvo, a nakon razvoda primio je preko milijun dolara, uz mjesečnu alimentaciju i podmirivanje svih troškova za djecu. 

Pjevačica isprva nije imala pravo na posjet djeci, što ju je psihički slomilo, a njezin otac Jamie nakon toga joj je nametnuo konzervatorij koji je prekinut u studenom 2021. godine. Djeca danas žive s ocem na Havajima.  

Pročitajte više