Severina za Kurir: Popović laže na sudu, ne živi sa ženom s kojom ima dva sina

Foto: Instagram

SEVERINA KOJIĆ, koja se trenutno nalazi u Beogradu jer se nada da će vidjeti sina koji je s ocem, srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem, u samoizolaciji, dala je intervju za Kurir.

"Pristala sam prošlog tjedna da Aleksandar s ocem provede tjedan dana u Beogradu i zbog toga i sama dolazim u Beograd da ne propustim svoje sate utorkom i četvrtkom te sljedeći vikend koji je moj. Odjednom otac mog sina od utorka, na dan mog termina tvrdi da je 7. i 8. ožujka bio na skijanju u Austriji i da je Aleksandra i sebe stavio u samoizolaciju. Do jučer nikakvo skijanje u Austriji nije spominjao, a ja sam u međuvremenu bila sa sinom dva puta prošlog tjedna u Zagrebu. Štoviše, otac djeteta je dan nakon navodnog povratka iz Austrije davao izjave televizijama o svojim problemima s računima u Zagrebačkoj banci. U Srbiju je doputovao u subotu 14. 3. i nikakve mjere nisu bile na snazi niti su mu izdane na aerodromu. Molila sam da sina vidim ranije, već u nedjelju, barem na pola sata. Međutim, odgovorio mi je da je on 'danas sa svojom braćom i da će doći kući tek uvečer' i da 'ne zna gdje da nađe tih pola sata'. Za majku njegovog osmogodišnjeg dječaka! Potom mi je ipak u nedjelju odgovorio da mogu vidjeti sina u ponedjeljak. Zatim se ponovo predomislio. Da, da, takve vam ja mailove primam svakodnevno. Doslovno, otprilike tako mi je napisao. U ponedjeljak mi je napisao da dođem po sina u utorak u 15 sati i na koju adresu", započela je.

Dodala je da je potom primila e-mail u kojem je Popović obavještava da je sebi i sinu proglasio samoizolaciju, deset dana nakon navodno rizičnog putovanja.

"Meni predbacuje putovanje u Zürich koje je bilo javno, nakon kojeg mi nikakve mjere nisu izrečene niti na zagrebačkom aerodromu niti na graničnom prelazu Bajakovo kad sam dolazila u Srbiju. Svašta se piše, neistine s namjerom da mi se našteti i to nakon što je javnost saznala da mi nije dozvolio ni da vidim ni da čujem sina, pa je valjda trebalo to nekako opravdati. No, ljubav je nepobjediva i 'za ljubav, za ljubav treba imat dušu', kaže jedna pjesma... U mojoj duši je ima u izobilju, to znaju svi koji me poznaju i svi kojima sam pjesmom dirnula dušu", dodala je.

Na pitanje novinara želi li reći da Popović ne živi u istoj zajednici sa svoje drugo dvoje djece i njihovom majkom, odgovorila je: "To morate pitati gospodina Popovića. Naime, on je na sudu u Zagrebu, pa onda i po hrvatskim medijima prije i nakon presude tvrdio da je gradio kuću u kojoj živi u Zagrebu za svoju obitelj koja će se odmah doseliti. Štoviše, da će sina upisati u zagrebački vrtić. Naravno, ništa od toga se nije dogodilo. Laž pred sudom, laž u medijima, a očito čak i kada boravi u Beogradu on uopće ne živi sa svojom novom obitelji. Kako medije to ne zanima?"

Progovorila je i o sudskim postupcima koje vodi u Srbiji.

"Već više godina vodim spor pred Upravnim sudom u Srbiji u kojem tražim poništenje prebivališta svog sina u Srbiji jer nijedan čovjek prema zakonima i Hrvatske i Srbije ne može imati dva prebivališta, a posebno dijete. I sada je u Srbiji prijavio neistinito njegovo mjesto trajnog stanovanja Vršac, iako moj sin nikada nije živio u Srbiji i nema nijedan dokument s mjestom trajnog stanovanja u Srbiji, osim ako njegov otac nije bez moje suglasnosti na neki način obišao zakon i to ishodovao. Dijete ima od rođenja prebivalište u Zagrebu na mojoj adresi, ide u školu u Zagrebu, njegov dom je u Zagrebu u Hrvatskoj i zato sam molila njegovog oca da se svi vratimo u Zagreb, sukladno pozivu hrvatskih vlasti jer se zatvaraju granice, ali jednostavno dao je sebi za pravo da on o svemu odlučuje i odbio je. Nadam se da to neće tako ostati vječno", rekla je.

Odgovorila je i na Popovićeve optužbe da ona nema dovoljno vremena za sina jer uzdržava cijelu svoju obitelj.

"Žalosno je da radimo intervju na temelju lažnih tvrdnji, ali zato sam i pristala da jednom i to više razriješimo. Svak se češe tamo gdje ga svrbi. On ima preko 100 letova godišnje. Osim toga, njegova tvrdnja vrijeđa sve liječnice koje, pogotovo sad u doba koronavirusa, rade prekovremeno noćne smjene, koje ne viđaju svoju djecu danima da bi spasile druge. Da li su one zbog toga loše majke? Svatko ima svoje zanimanje i izlišno je to uspoređivati s majčinskom ljubavlju, majčinskom brigom i odgovornošću", rekla je.

Otkrila je i kako sad izgledaju njeni susreti sa sinom.

"Najteži su tjedni u kojima viđam sina svega dva puta tjedno po četiri sata, znači ukupno 8 sati u sedam dana. Sretniji tjedni su kada ga uz utorak i četvrtak imam za vikend subotom od deset ujutro do nedjelje u 20 sati. Trenutno su, kao što znate, naši susreti svedeni na telefonske videopozive jer mi njegov otac ne dozvoljava da ga viđam. U vrijeme najveće krize čovječanstva uskraćuje mi da vidim dijete, kada svakoj majci jedino treba zagrljaj svog djeteta, zbog kojeg sam došla u Beograd, a pogotovo jer svakom djetetu treba zagrljaj majke. On je proglasio samoizolaciju, izolaciju od mene. Ali, neću ni klonuti ni odustati, niti ću se predati. Dočekat ću pravdu", zaključila je.

Pročitajte više