Severinin menadžer: "Ministar Orepić je dva puta tražio da se Milanu briše boravište u Zagrebu"

Foto: Instagram

NAKON što je Milan Popović za Index progovorio o Severininim optužbama da dijete nije vidio 18 mjeseci i da ga nije nazvao one večeri kada je Severina gostovala kod Šprajca, oglasio se i Tomislav Petrović, Severinin menadžer.

"Nije istina da je poruka Severininog nastupa u RTL Direktu kako to navodi Popović "da sve rastavljene majke, čiji bivši partner redovito plaća alimentaciju, viđa dijete, dijete ga obožava, koji nije nasilan te želi biti ravnopravan roditelj, mogu javno pljuvati po njemu, gdje god stignu, ali ne samo po njemu, nego i po institucijama, po sustavu, po sucima i da im pritom ništa ne bude."“
 
Poruka Severine koja je prvi puta nakon četiri godine javno reagirala je ta da ukaže na nepravdu koja je nanesena njenom djetetu i na nezakonito djelovanje određenih institucija. Za sve te četiri godine Milan Popović daje intervjue i blati majku svoga djeteta pa je neprimjereno da se Popović zalaže da institucije reagiraju zbog Severininog iznošenja istine u javnom prostoru, a to radi tako da daje intervju i ponovo govori o tim stvarima i još k tome neistine.  
 
Isto tako, nije istina da dijete nastavlja živjeti s majkom, kako tvrdi Popović. Dijete koje je više od 5 godina sretno živjelo s majkom, sada je odvojeno od majke preko 200 dana godišnje.
 
Nije istina da je Popović redovito s djetetom provodio vrijeme od njegovog 11og mjeseca kada su mu za to bili određeni susreti i druženja. Istina je da je Popović redovito počeo viđati svoje dijete tek prije dvije godine, nakon što je Severina upoznala svog supruga i na tome mu je zahvalna, jer je svjesna da djetetu treba otac i nije joj bilo drago kada ga otac duže vrijeme nije posjećivao.
 
Na žalost, istina je da je rekao da je mislio da otac djetetu nije potreban u prvoj godini života, za to postoje i dokazi pa se ne može govoriti o krivoj interpretaciji.
 
Nije istina da nitko Severini ne zabranjuje da posjećuje svoje dijete kad provodi vrijeme sa ocem.
 
Severini to zabranjuje privremena mjera, koja je jasna i nedvosmislena. To što je on drugi dan vidio dijete, znači da je prekršio sudsku odluku pa zato Severina i tvrdi da je ta mjera neprovediva u realnom životu."
 
Tomislav Petrović tvrdi da Milan želi uzeti Aleksandra.
 
"Na žalost, nije istina da ne želi oduzeti majci dijete, jer u Srbiji je dana 09.05.2017. tražio reviziju postupka u kojoj se traži oduzimanje skrbništva Severini, a u Zagrebu vodi spor u kojem traži da dijete živi s njim. Taj spor vodi sutkinja Verica Nikić.
 
Nije istina da su zlonamjerne tvrdnje da je sutkinja zabranila djetetu upis u vrtić.
 
Istina je da je sutkinja Nikić donjela presudu zbog koje dijete nije išlo u vrtić pet mjeseci, a majka od oca nije tražila suglasnost za upis djeteta u vrtić zato što je dijete upisano u vrtić u periodu kada djetetov otac nekoliko mjeseci nije dolazio viđati sina, niti ga je ikada nazvao na telefonom da ga bar čuje.
 
Nije istina da je Severina u medijima prozvala bivšeg ministra Unutarnjih poslova Orepića. Dapače, za vrijeme njegovog mandata Ministarstvo unutarnjih poslova je dva puta slalo PU Zagrebačkoj zahtjev da se Popoviću briše boravište, jer su smatrali da to nije učinjeno po zakonu pa se postavlja pitanje kako to da je PU Zagrebačka odbila nadređeno ministarstvo?
 
Prije svega, nije istina da je dijete sa Severinom provelo više vremena u Srbiji, nego sa Popovićem. Osim toga, takvi podaci su tajni pa se postavlja pitanje kako je Popović došao do bilo kakvih podataka o tome gdje Severina boravi sa svojim sinom?"
 
Petrović je komentirao i akciju koju su pokrenule poznate i nepoznate mame na društvenim mrežama.
 
"Nije istina da se pretpostavke na temelju kojih je osnovana grupa koja podržava Severinu i njeno dijete temelji na neistinama.
 
Istina je da su žene raegirale spontano vidjevši da se dijete želi odvojiti od majke i da su određene institucije RH u najmanju ruku pristrane i da ne rade prema zakonu. Grupa na takve pojave želi ukazati i protiv njih se boriti, jer smatraju da ćemo samo tako postati pravedno društvo u kojem će biti zaštićena sva prava; prava djece, prava očeva i majki", zaključio je Petrović.

Pročitajte više