Simona: Glasat ću za Vidoševića, jer bi tad imali najzgodnijeg predsjednika



PREDSJEDNIČKI izbori se bliže a naši celebritiji još uvijek ne znaju za koga će glasati. Velik dio njih još razmišlja, manji dio nije zainteresiran za politiku, a tek nekolicina njih se bila spremna izjasniti koga žele vidjeti kao sljedećeg predsjednika (ili predsjednicu) Hrvatske.

"Dvojica kandidata su obećala potporu mojim projektima, ali nisu ispunili obećanje"

Jedan od rijetkih koji nam je opširno i argumentirano želio objasniti svoj izbor kandidata bio je ronilac Kristijan Curavić čiji je favorit Nadan Vidošević. "Ronjenje na dah nikad nije dobilo potporu političara, sve dok nisam svoje projekte izložio gospodinu Vidoševiću i on mi je dao potrebnu potporu", rekao je Kike koji je u društvu predsjedničko kandidata ronio sa slijepom djecom u sklopu humanitarne akcije, na što ga je pravobraniteljica za djecu, Mila Jelavić, upozorila da koristi invalidnu djecu u svrhu vlastite promidžbe. Vidošević je to demantirao. "Bio sam s još dvojicom predsjedničkih kandidata u pregovorima za potporu mojim projektima. Oni su mi obećali pomoći, ali to obećanje nisu na kraju ispunili", rekao je naš ronilac koji nije želio navoditi imena dvojice kandidata.

"Biranje idealnog predsjednika je kao slaganje idealne žene od pojedinačnih dijelova"


Naš popularni glumac i odnedavno "plesač" Frano Lasić također će glasati za Vidoševića, ali smatra da niti jedan kandidat nije kompletna osoba, već svaki ima neku vrlinu zbog koje se ističe. "To je kao da pokušavate napraviti najljepšu ženu tako da od jedne uzmete najljepše usne, od druge oči, od treće noge itd. Niti jedan od njih nije idealan kandidat", rekao nam je Frano. Simona se također izjasnila za Vidoševića. "Mislim da bi on bio pravo osvježenje i imali bi jednog od najzgodnijih predsjednika", rekla nam je Simke.

Žele ženu za predsjednicu

Prsata manekenka Doris Vrečko kaže da još nije odlučila za koga će glasati, ali sigurno će dati glas ženi na predsjedničkim izborima, a nešto slično nam je rekla i Tihana Harapin Zalepugin koja se nije željela izjasniti tko je njen favorit, ali bi na mjestu predsjednice voljela vidjeti Vesnu Pusić ili Vesnu Škare Ožbolt, jer smatra da su žene bolje kao vođe. Ida Prester također simpatizira Vesnu Pusić, ali i Ivu Josipovića, jer su kandidati lijeve opcije, no još mora odlučiti kome će od njih dvoje dati glas. Sličnu dvojbu ima i naša glumica Leona Paraminski koja također bira kandidate lijeve opcije. Svojedobno je snimila i promotivni spot za SDP-ovu kampanju kada su se održavali parlamentarni izbori. Ona dvoji između Pusić i Josipovića, ali i Nadan Vidošević dolazi u obzir. Između Josipovića i Vidoševića dvoji i Anja Alavanja koja ih obojicu smatra uglađenim, obrazovanim i kulturnim osobama, ukratko dobrim kandidatima.

"Ne želim pričati o tome niti o svojoj kandidaturi, ja sam showbizer"


Ante Gotovac koji je svojedobno i sam najavio da će se kandidirati za predsjednika, nije bio niti malo raspoložen za razgovor o izborima. "Ne želim pričati o tome niti o svojoj kandidaturi. Ja sam showbizer", rekao nam je odlučni Ante. O svojim favoritima nisu se željele izjasniti Bojana Gregorić, Maja Šuput i Nikolina Pišek s obrazloženjem da imaju pravo tu informaciju zadržati za sebe. Luka Nižetić i Mario Valentić nisu mogli podijeliti imena svojih kandidata s nama, jer se još uvijek nisu odlučili. "Niti jedan mi se još nije istaknuo. Odlučiti ću neposredno pred izbore", rekao nam je Luka Nižetić.

Politika ih ne zanima

Začudo, malen broj naših celebritija je ravnodušan prema događanjima na političkoj sceni. Iako se ponekad čini da ih zanimaju samo krpice i honorari, većina njih izrazila je neki stav, no ne i Aleksandra Grdić te Jelena Rozga koje su rekle da ih politika uopće ne zanima. S druge strane voditeljica Belma Hodžić nije se željela izjasniti o svojem kandidatu, jer taj dan nije u Hrvatskoj pa neće ni glasati.

Jedan od rijetkih ljudi s društvene scene koji osobno sudjeluje u predsjedničkoj kampanji jednog od kandidata je Boris Novković. "Radim u kampanji Milana Bandića i ja sam apsolutno za njega, jer mislim da je mnogo toga dobrog napravio u Zagrebu i isto to može napraviti i u cijeloj Hrvatskoj", rekao nam je Boris. Iz istog razloga Bandića simpatizira i glumac Hrvoje Kečkeš koji se još nije odlučio pa razmišlja između njega, Vidoševića i Josipovića.

Pročitajte više