Sin Dade Topića: Nismo se čuli 10 godina, do moje 8. bio je najbolji otac na svijetu

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

GLAZBENIK Dado Topić tijekom svoja dva braka dobio je dva sina, Daniela i Rea. Topićev stariji sin, Daniel, živi s majkom u Parizu te se bavi modnom fotografijom, a s ocem ima, kako kaže, specifičan odnos, piše Blic.

"Dugo živim u Parizu, od svoje osme godine, ovdje sam završio školu i fakultet. Bavio sam se manekenstvom, putovao sam po Europi, Aziji i Americi, a onda sam prešao na fotografiju, zbog koje sam također stalno na putu. U posljednje vrijeme sam u Parizu jer mi je mama bolesna", rekao je Daniel i dodao kako u jednoj životnoj fazi oca nije vidio punih deset godina. 

"Manekenstvom sam se počeo baviti slučajno i kroz taj posao sam se zaljubio u fotografiju. Više mi se sviđa biti iza kamere nego ispred. U Pariz smo došli svi zajedno, mama, tata i ja, 1982. godine. Onda su se zakomplicirale stvari između mame i tate i odlučili su se razvesti. Mama je odlučila ostati u Parizu, a tata se vratio kući. Tad smo se jedan drugom izgubili iz vida, a poslije je došlo do rata. Oca nisam vidio deset godina, od moje osme do 18. godine", otkrio je.

"Do moje osme godine bio je najbolji tata na svijetu"

Ipak, mladi fotograf je otkrio kako je tijekom života prihvatio svoj i očev neobičan odnos. 

"Kad si dijete, nekako ti to ide ka srcu, razmišljaš to mi je tata, a kada odrasteš, shvatiš da nije sve u životu crno i bijelo. Prihvatiš to onako kako je. Sve je to život. On je do moje osme godine bio najbolji tata na svijetu i tu je zaradio kredit kod mene. Što je bilo, bilo je. Ne volim ostajati u prošlosti, volim budućnost", rekao je Daniel.

"Ne možeš ljudima zamjeriti, svi imamo neke okolnosti, naše probleme, pa što je, tu je. Nismo imali nikakav kontakt. Bilo je komplicirano, nije bilo telefona ni mogućnosti za komunikaciju kao sada. Do ponovnog susreta je došlo kad me pozvao. Otvarao je studio u Rogoznici. Tog ljeta sam otišao tamo i vidjeli smo se. Zajedno smo proveli to ljeto", dodao je.

Danas nemaju vremena za komunikaciju

Na pitanje je li danas u kontaktu s ocem, objasnio je da zbog okolnosti s kojima se obojica susreću nemaju baš vremena za komunikaciju.

"Ne toliko. Imamo čudan odnos. Uvijek sam ja bio taj koji je zvao i stavljao drvo u tu vatru. Jednog dana mi je dosadilo. Danas s ljudima možeš komunicirati kako hoćeš. On je jako čudan. Ne zamjeram mu. Ako mu sutra nešto bude trebalo, tu sam. Otac je otac, krv je krv. Ja sam uvijek tu za ljude, ali se ne namećem. Ako me hoćeš pozvati, pozovi me", rekao je Topićev stariji sin.

"Tata je tata, ali neke stvari moraš prihvatiti. Pokušao sam razumjeti, ali neke misterije, nažalost, ne možeš otkriti. Svi mi imamo nešto što moramo prihvatiti, a ja sam to prihvatio i okej sam s tim. Mi smo super kada se čujemo, samo što to nije redovito. Ali nije to samo do njega. I ja sam živio takav život da sam uvijek bio negdje na putu", zaključio je.

Pročitajte više