Sjajnim nastupom u beogradskoj Areni Guetta najavio spektakl u Zagrebu

FRANCUSKI house maestro je prije nekoliko godina rekao "The World is mine", a njegove riječi pomalo se obistinjuju. Čak i oni slabije upućeni znaju da se iza te rečenice krije David Guetta koji je ovaj vikend oduševio prepunu beogradsku Arenu, gdje se natiskalo preko 15 tisuća vjernih obožavatelja.

Nastup je Guetta započeo novim singlom "Getting Over You", u čijem se spotu pojavljuje i Pamela Anderson, a nastavio je poznatim hitovima "The World is Mine", "When Love Takes Over", "One love" i "Sexy Chick", potvrdivši tezu kako se nikada ne priprema za nastup jer njegov tijek ovisi o publici, odnosno atmosferi.

Ako se ogradimo od stava o komercijalizaciji Davidovih hitova, što mu neki zamjeraju, promatrajući Beograđane kako gotovo tri sata bez prestanka luduju podignutih ruku na svaki ton koji Guetta proizvede, kristalno jasno se može zaključiti kako Zagrepčane za dva tjedna očekuje barem jednako dobar glazbeni spektakl.

Ipak je David Guetta jedan od rijetkih DJ-a koji je barem nakratko s elektronskog trona skinuo američko-britansku postavu i oko sebe okupio impresivnu, što produkcijsku, što vokalnu ekipu. Spojio je pop i dance, R'n'B i clubbing i od toga napravio pristojan koktel koji može zadovoljiti razne ukuse.

Iako je društvo u prvim redovima Arene bilo znatno mlađe nego što se uobičava vidjeti po ovim kasnonoćnim glazbenim događajima, i oni zahtjevnijeg, iskusnijeg uha odvojili su 1.900 dinara za ovaj spektakl, što je oko 150 kn. Upravo su nam se oni potužili kako su očekivali više od svjetlosne i ine koreografije koja je realno izostala.

Najveći elektronski događaj u povijesti Hrvatske: Za spektakl u Zagrebu prodano preko deset tisuća ulaznica

Ipak, zahvaljujući odlično raspoloženom Guetti, koji nije jedan od onih DJ-a koji zabiju svoju glavu u miksete, Arena je popratila vriskom i pljeskom svaku njegovu izvedenicu, stoga je bilo jako malo onih koji su ovaj višesatni spektakl napustili razočarani. Vjerujemo da će isto biti i u Zagrebu, gdje će u sklopu Green Beat Festivala David Guetta 22. svibnja rasplesati i fanove iz Hrvatske.

Za sada je za taj spektakl prodano više od 10 tisuća ulaznica pa se već sada može reći da će biti to najveći elektronski događaj u Hrvata ikada. Treba istaknuti kako će Guettin nastup biti i prvi elektronski događaj u zagrebačkoj Areni koja će radi efektnosti biti potpuno pretvorena u klub, stoga nema sumnje da će produkcija biti puno bolja nego u Beogradu.

Dodajmo kako u sklopu akcije "Nemoj piti i voziti!" ulaznice za Green Beat David Guetta vrijede kao karte za zagrebački javni prijevoz, i to od 16 sati 22. svibnja do 4 sata 23. svibnja. Ulaznice se još mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 280 kn za parter te 250 kn za tribine.

Pročitajte više