Sjećate li se Ćirine uloge u Smogovcima? "Svima pričam da si zabio deset autogolova"

Screenshot: YouTube

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ tijekom života je imao i glumačkog iskustva. Vjerojatno mnogi pamte njegovu ulogu u Smogovcima.

U seriji je glumio samoga sebe te je nosio bijeli šal. Glumio je s Ivicom Zadrom i Emilom Gladom, koji je u seriji glumio Fleka, ujaka Vragecovih i Perinog menadžera. U seriji se Ćiro prisjeća kako su on i Flek nekad zajedno igrali.

"Svima pričam kako si zabio deset autogolova u onom prvenstvu", kaže Blažević Fleku, a Peri, koji je u seriji tek bio potpisao ugovor s Dinamom, kaže: "Taj papir ti ne znači ništa, tek sad počinje prava kalvarija."

Osim u Smogovcima, Ćiro je glumio i u srpskoj seriji Montevideo, Bog te video, i to Antu Pandakovića, tadašnjeg izbornika jugoslavenske reprezentacije.

Umro dva dana prije 88. rođendana 

Podsjećamo, Ćiro nas je napustio dva dana prije svog 88. rođendana nakon duge borbe s rakom prostate. Početkom prošle godine dao je intervju u kojem je otkrio da ima samo jednu želju prije smrti.

"Daj mi samo jednu. Jednu godinu, jednu godinu. Ona je tako u ovoj dobi dugačka. I to je da me ništa ne boli. Oni ljudi koji imaju vrlo nizak stupanj tolerancije bola, što je kod mene, jako se plašim kad me zaboli, evo ga, krenulo je. Da mi je potrčati. Samo da mi je još jedan put potrčati, a ne mogu", rekao je tada Ćiro, no želja da potrči nažalost mu je ostala neispunjena.

"Ne boli me ništa, osim moje prve misli - jesam li to još živ? I onda, hvala Bogu, sa stanovitim poteškoćama se dignem, i čim se malo razradim, onda sam pokretan i sretan", dodao je.

>>Ćiro je prije smrti imao samo jednu želju: "Da mi je još jednom..."

Pročitajte više