Sjećate se Slotha iz hit filma Goonies? Evo kako je glumac zapravo izgledao

Foto: Press/Profimedia

THE GOONIES je kultni obiteljski film iz 1985. koji je uveseljavao brojne generacije, a jedan od najdražih likova definitivno je Sloth, sin mame Fartelli s deformiranim licem. 

Lik Slotha utjelovio je glumac John Matuszak, kojemu je bilo potrebno pet sati kako bi pomoću prostetike i šminke postigao izgled mnogima omiljenog filmskog lika. 

Samo četiri godine nakon što je ostvario svoju ikonsku ulogu, glumac je preminuo u 39. godini, a njegov život obilježile su tragedije. Naime, kad je imao 12 godina, Matuszak je izgubio svoju mlađu braću. Jedan je imao dva mjeseca, a drugi dvije godine, a umrli su od cistične fibroze, što je ostavilo tragične posljedice na njega. 

Borba s ovisnošću 

Bivši igrač američkog nogometa 1978. je sudjelovao u natjecanju za najjačeg čovjeka na svijetu, a kroz svoju sportsku karijeru neprestano se borio s drogom. Zbog sportske ozljede borio se s kroničnim bolovima zbog kojih je 1983. bio prisiljen povući se iz sporta. 

Bio je ovisan o tabletama protiv bolova, a kasnije i raznim drogama. Dok je igrao za Kansas City Chiefse hitno je prevezen u bolnicu nakon što je pomiješao pivo, vino i tablete za spavanje te mu je u jednom trenutku stalo srce. 

U svojoj je autobiografiji priznao probleme s drogom te otkrio da je bio na liječenju: "Potpuno apstiniram od kokaina i drugih stranih supstanci. Ništa ne uzimam, čak ni tablete za spavanje. Dotaknuo sam samo dno. Ne želim se nikad vratiti."

Prije Gooniesa glumio je u nekoliko drugih filmova i serija, uključujući North Dallas Forty, Caveman, The Ice Pirates, One Crazy Summer, Ghost Writer i, njegova posljednja uloga, Down the Drain. 

Pročitajte više