Skandal: Cijeli ansambl Montažstroja pokraden u riječkom HNK

TIK prije riječke premijere predstave "Moje srce kuca za nju" pokraden je cijeli ansambl Montažstroja, i to prostorijama Narodnog kazališta, krunske ustanove riječke kulture. Najgore je prošla glumica Ana Vilenica koja je ostala bez računala, a ni ostale djevojke nisu ostale netaknute - većini je ukradeno od stotinu do dvjesto kuna iz novčanika, što je, kad se sve zbroji, pozamašna financijska šteta.

Policija je odmah reagirala i napravila zapisnik, ali kako je do krađe došlo nisu uspjeli utvrditi jer nikome nije bilo jasno kako garderoba nije bila zaključana, kao što je trebala biti. Radnici iz kazališta ansambl su uvjeravali da je garderoba tijekom probe bila zaključana, a je li cure pokrao netko iz kazališta ili vanjski uljez policija bi tek trebala utvrditi.

Sve to bacilo je crnu sjenu na riječku premijeru ove hvaljene predstave u kojoj, uz Anu Vilenicu, nastupa i televizijska voditeljica Ana Stunić, a neke od djevojaka su se toliko uzrujale da su nastup jedva odradile do kraja. Međutim, glavno pitanje je kako se ovakav incident može dogoditi u kući kao što je HNK - bilo da je razbojstvo počinio netko sa ceste (zašto je i kako ušetao u garderobu) ili netko od zaposlenika kazališta (što je apsolutno sramotno)? Nitko ne zna, pa ni policija, koja slučaj još uvijek istražuje.

Pročitajte više