Slavna glumica u četvrtom stadiju raka: "Ne znam koliko mi je još ostalo"

Screenshot: Youtube

NAKON što je u studenom prošle godine objavila da joj se rak vratio treći put, australska pjevačica i glumca Olivia Newton-John za televizijsku emisiju 60 Minutes progovorila je o svojoj borbi s bolešću. 

Priznala je da je trenutno u četvrtom stadiju raka dojke i da su šanse za izlječenje vrlo male, no otkrila je i da ne želi znati koliko joj je još vremena ostalo. 

"Kad saznaš da imaš rak ili neku sličnu strašnu dijagnozu, odjednom dobiješ vremensko ograničenje. Ako odlučite vjerovati statistikama, one će se obistiniti. Ako vam netko kaže da imate još samo šest mjeseci života, vrlo je vjerojatno da će tako biti, upravo zato što ste povjerovali u to", rekla je Olivia. 

Ona je, kako prenosi Mirror, odlučila da je za njenom mentalno zdravlje bolje da ne zna koliko joj vremena liječnici predviđaju te je odlučila investirati u istraživanje raka. 

U tu svrhu počela je rasprodavati svoju imovinu, uključujući kožnu jaknu i hlače koje je nosila u Briljantinu, kako bi skupila novac koji će donirati za istraživanje tretmana kanabisom. 

Olivia je i sama koristila kanabis koji uzgaja u svom domu u Kaliforniji kako bi olakšala simptome bolesti. 

"Kad sam slomila križnu kost, koristila sam morfij jer je bol bila zaista intenzivna. Jako sam se bojala jer sam znala kako je teško prestati s tim, ali prestala sam i sad mi pomaže kanabis", priznala je glumica. 

U rujnu prošle godine Olivia je otkrila da joj se rak proširio i na bazu kralješnice. Dijagnozu je saznala pet godina nakon što se drugi put izborila s rakom i punih 20 godina nakon što je prvi put pobijedila bolest. 

Pročitajte više