Ovi slavni parovi nikad se nisu vjenčali i nikad ni ne planiraju

Foto: Profimedia/EPA

VEĆINI zaljubljenih cilj je okruniti svoju ljubav prstenom, no postoje oni kojima brak ne predstavlja ništa značajno i ne treba im taj komad papira, iako ostaju u dugim vezama. Ni holivudske zvijezde nisu iznimka. Ovo su neki od slavnih parova koji se ne žele vjenčati.

Kurt Russell i Goldie Hawn

Na popisu jednog od najdugovječnijih parova u Hollywoodu, glumci Kurt Russell i Goldie Hawn zajedno su od 1983. i imaju četvero djece (Kate i Olivera Hudsona iz Goldinog prethodnog braka, Boston Russell iz Kurtova prethodnog braka i Wyatta Russella, kojeg su dobili zajedno).

Čak i nakon 40+ godina zajedničkog života, brak im nije ni na umu. Goldie je 2023. za CNN rekla da je dio razloga zašto se neće vjenčati to što ona i Kurt znaju koliki nered može nastati nakon raspada braka, rekavši: "Kad ne uspije, to na kraju postane veliki biznis."

Goldie je također objasnila da preferira autonomiju u svojoj vezi: "Sviđa mi se ideja da se mogu probuditi ujutro i svaki dan odlučiti želim li biti ovdje." "Za ljude poput nas, vjenčani list ne bi značio ništa što već nemamo", izjavio je Kurt za People 2020.

Oprah Winfrey i Stedman Graham

Oprah Winfrey i Stedman Graham započeli su vezu 1986. i od tada su zajedno. Iako se par zaručio 1992., nikada se nisu vjenčali. Kako su godine prolazile, vrlo privatni par postao je otvoreniji u vezi svoje odluke da ne idu do oltara.

Kada je Oprah razgovarala s Vogueom 2017., rekla im je da se brak jednostavno više nikada nije pojavio u razgovoru. "Nitko nam ne vjeruje, ali to je istina. Jedini put kad sam to spomenula bio je kad sam rekla Stedmanu: 'Što bi se dogodilo da smo se zapravo vjenčali?'

A odgovor je bio: 'Ne bismo bili zajedno.' Ne bismo ostali zajedno jer brak zahtijeva drugačiji način postojanja u ovom svijetu. Njegovo tumačenje onoga što znači biti muž i što bi za mene značilo biti žena bilo bi prilično tradicionalno i ja se u to ne bih mogla uklopiti."

Enrique Iglesias i Anna Kournikova

Pjevač Enrique Iglesias i bivša tenisačica Anna Kournikova zajedno su od 2001. Još 2008., kada su Annu pitali planira li se udati za Enriquea, odgovorila je: "Nikada se neću udati." Enrique je kasnije rekao novinarima da ju je godinama pokušavao nagovoriti da se uda za njega.

"Pokušavam, ali ona me ignorira", rekao je. Međutim, čini se da se Enriqueov stav promijenio kako su godine prolazile. 2012. razgovarao je s Paradeom o tome zašto brak nije bio na vrhu njihove liste kao para, rekavši:

"Nikada nisam stvarno mislio da će brak nešto značiti. Ne možeš nekoga voljeti zbog komada papira. U današnje vrijeme nije tabu imati djecu i ne biti u braku." Par je kasnije dobio blizance Nicholasa i Lucy 2017. i kćer Mary 2020.

Vin Diesel i Paloma Jiménez

Glumac Vin Diesel i meksička manekenka Paloma Jiménez zajedno su od 2007. godine i sada imaju troje djece: Hanu, Vincenta i Pauline. Par je uvijek čuvao svoj privatni život dalje od očiju javnosti, čak i prije nego što su se upoznali.

Vin Diesel je 2006. rekao za Details da voli biti povučen, rekavši: "Neću sve objaviti na naslovnici časopisa kao neki drugi glumci, dolazim iz ekipe Harrisona Forda, Marlona Branda, Roberta De Nira, Al Pacina, to je kodeks šutnje."

Iako par veoma pazi na svoju privatnost, Vin Diesel ne krije da je oduševljen svojom Palomom. "Ja sam bez teksta. Tako je prelijepa da oduzima dah. Ona je savršena majka. Ona je divna na mnogo načina", izjavio je svojevremeno.

Courteney Cox i Johnny McDaid

Zvijezda Prijatelja Courteney Cox i član benda Snow Patrol Johnny McDaid zajedno su već više od desetljeća. Upoznali su se 2013. na zabavi u glumičinoj kući. Par se ubrzo zaručio u veljači 2014., no raskinuli su zaruke u prosincu 2015. godine.

Pomirili su se u ožujku 2016.  Godine 2018. par je razgovarao s Peopleom, a Cox im je dala do znanja da je "udana u srcu", dok im je McDaid rekao: "Moje misli su uvijek s njom. Ona je moja najbolja prijateljica. Ona je moj partner u svemu."

Par je nakon pomirenja u sjajnim odnosima, no nikad se nisu vjenčali. U novije vrijeme, 2022., kada su Courteney upitali bi li se ikada više udala, odgovorila je: "Ne znam. Definitivno se ne protivim tome. Samo ne razmišljam o tome."

Zlatan Ibrahimović i Helena Seger

Ni legendarni nogometaš Zlatan Ibrahimović nije u braku sa svojom dugogodišnjom partnericom Helenom Seger, a prošle je godine u razgovoru s Piersom Morganom otkrio i zašto. Par je zajedno od 2002. godine, a imaju dva sina, Maximiliana i Vincenta.

Piers ga je upitao zašto se nisu vjenčali. "Zaprosio sam je i rekla je ne. To je bilo prije nekoliko godina. Rekao sam joj: 'Poslije 20 godina, zaslužuješ biti u braku sa mnom.' Rekla je da ne mora biti udana za mene kako bi bila sa mnom. Ona je jaka, vrlo jaka", ispričao je Zlatan. 

Piers ga je pitao kakav je osjećaj biti odbijen, na što je Ibrahimović odgovorio: "Mislim da je to kul, još više je poštujem, ne moram stalno pobjeđivati." Rekao je da je više ne bi ponovno zaprosio. "Ne, imala je jednu priliku, drugu neće dobiti."

Eva Mendes i Ryan Gosling

Kad govorimo o holivudskim parovima, Eva Mendes i Ryan Gosling jedan su od najstabilnijih i sretni su zajedno već više od 10 godina - osim što zapravo nisu u braku. Ne vole svoj obiteljski život otkrivati previše u javnosti i u intervjuima nerado komentiraju privatne stvari.

Eva i Ryan zajedno su od 2011. godine nakon što su zajedno glumili u filmu The Place Beyond the Pines. Par ima dvije kćeri: Esmeraldu i Amadu, ali čini se da im brak još uvijek nije na umu, iako često kruže glasine da su se potajno vjenčali.

Glumica je ranije za Forbes otkrila da u njihovoj kući ne postoje muški i ženski poslovi i da je Ryan taj koji najčešće kuha ."Nadam se da će to mojim djevojčicama pokazati da ne postoje rodno uvjetovane uloge i da se nitko te ideje ne mora držati. Mi smo partneri", opisala je.

Pročitajte više