Slavnog komičara napali zbog bolesne šale s Michaelom Jacksonom

Screenshot: YouTube

POVRATAK komičara Davea Chappellea na Netflix podijelio je gledatelje, od kojih ga neki optužuju za rasizam, transfobiju i netrpeljivost, dok su drugi hvalili 46-godišnjaka jer u svom novom specijalu nikog nije poštedio.

U svom novom specijalu "Stick & Stones", petom na Netflixu u posljednje dvije godine, dobitnik Grammyja dotaknuo se LBGTQ zajednice, zbijao šale na račun samoubojstva Anthonyja Bourdaina te branio nekoliko slavnih osoba koje su optužene za seksualno zlostavljanje, uključujući Michaela Jacksona i Louisa C.K.-a.

"Ne vjerujem tim mamoje**čima", rekao je Chapelle o Jacksonovim optužiteljima iz HBO-ova dokumentarca "Leaving Neverland." "Znam da se čini oštro, ali netko mora naučiti tu djecu - ne postoji nešto kao što je besplatno putovanje na Havaje", rekao je.

Osim toga, našalio se kako su Jacksonovi optužitelji imali sreće jer ih je zlostavljao Jackson, na što su Wade Robson i James Safechuck odmah reagirali. "Može reći što god želi. To govori o njemu, a ne nama", rekao je Robson, dok je Safechuck dodao kako mu je slomljeno srce.

Chapelle je stao u obranu i Louisa C.K.-a, "jako dobrog prijatelja" - optuženog od strane nekoliko žena da je masturbirao ispred njih - i rekao kako nije nikoga povrijedio. "Nije napravio ništa za što možete pozvati policiju", rekao je Chapelle. "Uništili su tom crncu život."

Neimpresioniran, producent i pisac Owen Ellickson optužio je Chapellea da koristi komediju kako bi branio prijatelje, a specijal je nazvao "malo jadnim".

"Dave Chappelle nekad je bio stvarno pronicljiv u to kako moć funkcionira; izbacio je taj uvid kako bi održao iluziju da on i njegovi prijatelji ne mogu pogriješiti", napisao je Ellickson.

No osim kritika, za provokativni specijal Chapelle je dobio i brojne pohvale - uključujući i neke od ljudi s kojima se sprdao. "Rekao je šale o gay ljudima i pogodite što se dogodilo? Smijala sam se. Moja cura se smijala", komentirala je jedna korisnica Twittera. "Nitko od nas nije umro."

Pročitajte više