Snježana u Jokeru osvojila 2000 eura, ovo pitanje o ratu ju je posebno namučilo

Foto: Press

Iskusna kvizašica Snježana Vidošić iz Nove Gradiške pokazala je zavidno znanje u kvizu Joker, a pritom joj je kao superjoker pomogla i njezina kći Julija. Snježana je odustala na zadnjem pitanju pa je kući ponijela 2000 eura. Da je nastavila igrati, odgovorila bi pogrešno na to zadnje pitanje: "Na kojem su planetu Sunčevog sustava zabilježeni najbrži vjetrovi izmjereni na nekom planetu?"

Ponuđeni odgovori bili su: A) Neptun B) Saturn C) Jupiter D) Uran. Snježana bi ponudila odgovor B) i tako otišla kući s manjim iznosom od onoga koji je osvojila kad je odustala, a točan odgovor je glasio A) Neptun.

Tri jokera potrošila na jednom pitanju

Pitanje s kojim se najviše namučila i za koje je iskoristila čak tri jokera glasilo je: "Španjolski naziv Guerra de las Malvinas zvuči jako poetično, sve dok ne znamo da se radi o nazivu za rat – koji?" Ponuđeno joj je bilo: A) Paragvajski građanski rat B) Argentinski rat za neovisnost C) Falklandski rat D) Španjolski građanski rat.

Kad joj je naposljetku ostao točan odgovor C, osvojila je 1000 eura. 

Pitanje koje joj je osiguralo da se popne na ljestvici do 5000 eura, na koje je znala odgovor, ali je prepustila kćeri da na njega odgovori, bilo je: "Brat Peppe Pig i član Beatlesa imaju zajedničko ime – koje?" Ponuđeni odgovori bili su: A) John B) Ringo C) Paul D) George.

Odgovor je bio D, a Julija je napomenula da joj je znanje o tom crtiću osvježila i kuma, čija je malena kći ljubiteljica Peppe Pig. "Kumina kći gleda taj crtić", rekla je Julija kad je ponudila točan odgovor. 

Pročitajte više