Spasio psića i odnio ga kući, tek je onda shvatio da se radi o divljoj zvijeri

Screenshot: Facebook

RADNIK na gradilištu u britanskom Liverpoolu pronašao je napušteno štene. Čim ga je vidio kako luta tražeći mamu, uzeo ga je i odnio kući kako bi se pobrinuo za njega. 

Nije znao da se uopće ne radi o psiću, već o mladunčetu lisice. Nakon što su ga prijatelji uputili o čemu se radi, nazvao je udrugu koja se bavi brigom za divlje životinje koja je odmah poslala svog zaposlenika Matta Browna da pokupi lisičicu za koju se ispostavilo da je stara manje od mjesec dana. 

Za mladunče se trenutno brinu lokalni veterinari koji ga hrane mlijekom za štence, a uskoro će biti premješteno u RSPCA's Stapley Grange Wildlife Centre gdje će ostati dok ne postane dovoljno odraslo da se samo može snaći u divljini. 

"Radnik ga je pronašao na gradilištu, te je mislio da se radi o psiću pa ga je odnio kući. Kad mu je netko objasnio da se radi o lisici, odmah nas je nazvao. U većini slučajeva ženke se vrate po mladunčad ako su u mogućnosti. Nije neobično vidjeti da malo starija mladunčad luta sama, ali mama je obično u blizini, pa ako ikad primijetite naizgled napušteno mladunče, pričekajte malo i sa sigurne udaljenosti promatrajte hoće li mama doći po njega", rekao je Matt Brown za Mirror. 

Slično upozorenje imao je  voditelj skloništa za životinje Lee Stewart. 

"Mlada životinja uvijek ima bolje šanse za preživljavanje ako je s majkom. Ako naiđete na lisičje mladunče kako luta samo, vjerojatno mu je sasvim dobro. Možete mu ostaviti malo hrane i vode, pa ga provjeriti idući dan. Ako se nalazi na mjestu gdje bi moglo nastradati, primjerice na cesti, možete ga pažljivo pomaknuti na najsigurnije mjesto u blizini, ali nemojte ga previše dirati", poručio je. 

Pročitajte više