Spiderman 2 najgledaniji proteklog vikenda u SAD-u

ZAHVALJUJUĆI superprodukcijama, i drugi nastavak filma "Spiderman 2" postigao je rekord na sjevernoameričkim kinoblagajnama u prvih šest dana prikazivanja u kinodvoranama, podudarajući se s dugim vikendom nacionalnog praznika u SAD-u.

Prema podacima koje je u utorak objavio distributer Sony, film koji pripovijeda o daljnjim dogodovštinama superjunaka u interpretaciji Tobyja Maguirea zaradio je svotu bez presedana, 180,1 milijun dolara, od srijede, kad se počeo prikazivati, do ponedjeljka, neradnog dana u SAD-u s obzirom da je Dan nezavisnosti ove godine padao u nedjelju.

Ta brojka ruši prethodni rekord "Matrix Reloadeda" od 146,9 milijuna dolara prihoda ostvarenog u šest dana.

Najgledaniji prethodnog tjedna, dokumentarni film Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11", koji se prikazuje u 1725 američkih kinodvorana, ostao je na drugom mjestu sa zaradom od 21 milijun dolara. Mooreov je film zaradio ukupno 60,1 milijun dolara u deset dana: ima velike izglede da postane prvi dokumentarac koji je premašio 100 milijuna dolara prihoda.

Sljedeći film na listi najgledanijih je biografski film o životu glazbenika Colea Portera "De-Lovely", s Kevinom Klineom u glavnoj ulozi. Slijede "Prije svitanja", nastavak uspješne romantične komedije iz 1995. godine s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy, te "The Clearing" s Robertom Redfordom.

Pročitajte više