Spisateljica Petrovu: Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš?

Foto: Facebook

NAKON što je Nikola Grmoja objavio status u kojem je u isti kontekst stavio LGBT populaciju i pedofile, a Božo Petrov stao mu u obranu, reakcije se ne prestaju slijevati. Jutros se na Facebooku oglasila i književnica Ivana Bodrožić.

"Ne može mi manjina nametati što će učiti moja djeca", kazao je jučer Petrov, da bi kasnije na Facebooku dodao kako "oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi toleriramo to". Ta je izjava mnoge izbacila iz takta, a 38-godišnja spisateljica nazvala ju je fašističkom.

 

"Dugo nisam čula tako fašističku izjavu kao sinoćnju Bože Petrova da 'oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi to toleriramo'. Jedan psihijatar, jedan kršćanin, jedan mainstream političar ne može shvatiti primitivnost koncepta manjine i nas 'bogom danih' koji njima, eto, nešto trebamo tolerirati, a da nas pritom ničim ne ugrožavaju", započela je Bodrožić svoju repliku Petrovu, Grmoji, ali i drugima koji razmišljaju slično.

"Odakle nama to pravo? Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš? Božo Petrov i Nikola Grmoja žele odgajati svoju djecu kao da su njihovo vlasništvo i priječiti im informacije o svijetu i životu, čuvajući ih od 'manjine' previđajući činjenicu da baš ta njihova dragocjena djeca mogu proplakati svoje djetinjstvo i odrastanje zbog očevih izjava. Život je često čudan i nadmudri nas uvijek, želim im da steknu takvu mudrost. I još nešto, Božo dragi i Nikola, u ovom izopačenom svijetu gdje bez razloga i svakog dana povređujete nas i naše građane, ja toleriram Vas. Danas i svaki dan preponosna na svoje prijatelje i obitelj. Živjeli", zaključila je, a njezinu objavu mnogi su odmah podijelili na Facebooku.

Pročitajte više