Splitski festival: Jelena Rozga plijenila pažnju kratkom crnom haljinicom

SINOĆ je održana druga natjecateljska večer jubilarnog 50. Splitskog festivala te je odabran ostatak izvođača koji će nastupiti u velikom nedjeljnom finalu. To su Igor Cukrov, Mirela Meić i klapa Štorija, Alen Nižetić i kvartet Friži, Sandra Bagarić i klapa Maestral, Đani Stipaničev, Ivana Kovač, Matko Jelavić, Jelena Rozga, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Tedi Spalato, Kemal Monteno te Zvone Bohem i Vlatka Burić. Večer ranije u finale su se plasirali Petar Dragojević, Mucalo, klapa Maslina, Jole, grupa Viva, Mladen Grdović, Giuliano, Magazin, Goran Karan, Zorica Kondža, Lidija Bačić i klapa Grobnik, Klapa Iskon, klapa Sveti Florijan i DVD Žrnovnica te klapa Sol.

Red minica, red dekoltea i red kiča

Za zabavljanje publike i sinoć se brinuo voditeljski tim u sastavu Nives Ivanković, Mila Elegović, Mirta Šurjak, Damir Mihanović Čubi te Marinko Leš. Od izvođača koji se nisu uspjeli plasirati u finale, sinoć su nastupili mješovita klapa Filip Dević, Zoran Jelenković i klapa Kadena, Neda i Sanja Parmać, E.T. i Baruni, Cima feat. Trogirski kanti, klapa Sinj, Dražen Žanko i klapa Ardura i Perle, Boris Oštrić, Ribari i klapa Bunari, Alen Vitasović, Pop Art, Ivo Gamulin Gianni i klapa Grdelin, Neno Papić te Vinko Coce.

Jelena Rozga plijenila je poglede u kratkoj crnoj haljinici, Sandra Bagarić dubokim dekolteom, Ivana Kovač zablistala je u elegantnom izdanju, a da ni druga večer ne prođe bez kiča pobrinuli su se E.T. i Baruni, koji su na glave stavili perike. Nedostajala im je još jedino Maja Šuput.

Grdović popljuvao Olivera

Na konferenciji za medije na kojoj su jučer predstavljeni CD Split 2010, knjiga o 50 godina Splitskog festivala te novi DVD Mladena Grdovića, poznati Zadranin popljuvao je Olivera Dragojevića rekavši kako je "sramotno da se Oliver nije udostojao doći na festival na kojem je izgradio svoju karijeru".

Pročitajte više