Srbiju na Eurosongu predstavlja djevojka koja ima svjetski hit

Foto: Instagram

OSIM Baby Lasagne koji predstavlja Hrvatsku, druga po redu u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga nastupila je i srpska predstavnica Teya Dora. Ona je izvela pjesmu Ramonda u kojoj ima simbola domoljublja.

Ramonda, u hrvatskom jeziku ramondija, je cvijet koji u Srbiji predstavlja simbol Dana primirja nakon Prvog svjetskog rata. Ljubičasta ramondija ili Natalijina ramondija raste na istoku Srbije i u toj zemlji je zaštićena vrsta. Natalijina ramondija dobila je ime po srpskoj kraljici Nataliji Obrenović. Cvijet, koji se može oporaviti kada potpuno uvene, u Srbiji predstavlja uskrsnuće nacije.

Tko je Teya Dora?

32-godišnju Teyu Doru i strani fanovi Eurosonga vole. Teodora Pavlovska rođena je 1992. godine u Boru u istočnoj Srbiji. Glazbom se počela baviti odmalena, a do sada je skladala i pisala pjesme za brojne srpske zvijezde. 

Sa 17 godina otišla je u SAD studirati glazbu te je godinama kasnije radila u glazbenoj produkcijskoj kući ARKTKT Publishing LLC u New Yorku. Teya Dora je autorica i nekoliko pjesama koje se pojavljuju u seriji Južni vetar.

Ima svjetski hit

Teya nema mnogo pjesama u svojoj karijeri, ali ima svjetski hit, čime se ne može puno izvođača iz regije pohvaliti.  U ožujku prošle godine objavila je pjesmu Džanum koja je nakon niza okolnosti postala ultimativni TikTok hit. I svjetski hit.

Mnogi vjerojatno nemaju pojma da je ta pjesma nastala u Srbiji. Pjesmu Džanum čuli ste u bezbroj reelsa na Facebooku i Instagramu kao i u mnoštvu TikTok videa. A pregledi... Na YouTubeu ta pjesma ima preko 75 milijuna pregleda.

Pročitajte više