Srbin iznajmljuje stan isključivo LGBT osobama, otkrio jednostavan razlog

Foto: Instagram/Facebook

OGLAS na jednoj Facebook stranici namijenjenoj iznajmljivanju stanova u Beogradu pokrenuo je lavinu komentara, piše srpski Telegraf

"Izdaje se stan za LGBT osobe, javite se u inbox za više informacija", stoji u oglasu koji je ubrzo izbrisan s Facebooka. 

I dok su se neki počeli raspitivati za lokaciju i uvjete, drugi su se pobunili zbog načina na koji je oglas napisan. 

"Kakve veze ima ičije opredjeljenje sa stanovima i iznajmljivanjem istih?" zanimalo je jednu korisnicu. 

Novinari Telegrafa su se za odgovor obratili mladiću koji je objavio oglas. 

"Htio sam da te osobe ne budu izostavljene jer se izdaju stanovi za dvije djevojke, studente, radnike, stanare sa psićima i mačićima pa rekoh neka bude i za LGBT", odgovorio je on. 

Dodao je i kako je svjestan činjenice da se homoseksualni parovi moraju skrivati i pred stanodavcima glumiti cimere i prijatelje. 

"Razumijem ih jer bih se i sam morao skrivati budući da sam biseksualac. Volim transice. Taj stan nije moj, već ga je meni povjerila jedna osoba koja više nije u Srbiji pa ga želi iznajmiti. Vlasnik stana je obaviješten o tome kakav sam oglas stavio i složio se s tim", tvrdi. 

Oglas je navodno nakon manje od 24 sata bez objašnjenja izbrisan sa stranice, a stanodavac je otkrio da će ga ponovno objaviti jer dosad nije iznajmio stan. 

"Javljali su mi se mahom ljudi da mi kažu da je super što sam stavio takav oglas, da me podržavaju, ali nitko se konkretno nije javio u vezi s izdavanjem. Pretpostavljam da je to zato što misle da je neka podvala ili se boje da će netko saznati za njih", zaključio je. 

Pročitajte više