Sretna nova 2024. od Indexa. Želimo vam hrabrosti da promijenite ono što želite

Foto: Index

GODINU smo započeli jednim ratom od kojeg smo strahovali da će eskalirati na ostatak svijeta, a završili još jednom eskalacijom desetljetnih napetosti između Izraela i Palestine. A dok je dio nas strahovao od svjetskog rata, onaj drugi dio nas nastavio je i nastavlja strahovati od cajki koje preuzimaju Hrvatsku, grad po grad. 

Čini se da su rat i cajke zamijenili pandemiju o kojoj smo opsesivno raspravljali prethodne dvije godine. Kako to i obično biva, ovo je već tradicionalno depresivan početak naše novogodišnje čestitke koji pokušavamo pretvoriti u nešto pozitivno. 

Možda je riječ o optimizmu začinjenom pozamašnom dozom cinizma, ali veliki događaji najčešće su oni negativni i imaju tendenciju snažnije nam se urezati u pamćenje. To ne znači da bi to trebale biti one stvari koje su nam obilježile godinu, već stvari koje su obilježile naslovnice i u tom grmu leži zec. Optimistični zec. Ono što je obilježilo vašu godinu vjerojatno su vama velike i bitne stvari i nadamo su da su bile pozitivne.   

S tom željom ulazimo i u 2024., a to je da vam iduću godinu obilježe većinski pozitivne stvari. Mi ne možemo, pa i nećemo obećavati pozitivu jer smo news portal, i to hrvatski news portal, pa su jedino što možemo obećati afere kojih će definitivno biti jer - HDZ. No, i na to možete gledati pozitivno jer razotkrivanje tih afera političku scenu čini malo čišćom. Iako, HDZ je korupcijski perpetuum mobile pa priča neće nedostajati. 

No, vratimo se pozitivnim stvarima. 

Svaki dan je prilika za novi početak

Ponovit ćemo ono što svake godine ponavljamo. Želimo vam da osim zdravlja zadržite i zdrav pogled na život. Svaki dan je prilika za novi početak pa se nadamo da ćete i tijekom 2024. iskoristiti barem jedan od tih 365 dana za neki velik i vama bitan korak. Svi imamo nešto što želimo i trebamo promijeniti pa vam želimo snage i hrabrosti da to i učinite. 

U isto vrijeme, želimo vam opuštenu godinu jer svi smo postali preopterećeni ganjanjem sreće, što je samo po sebi naporno i osuđuje vas na to da često budete razočarani. Ne živimo svoje Instagram profile na kojima je svaki dan sunčan i svima teku med i mlijeko. Ako na kraju godine zaključite da ste samo malo narasli u odnosu na prethodnu godinu, i to je golem uspjeh pa se ne uspoređujte s drugima, već se usredotočite na to da koraka naprijed bude više nego koraka unazad. Bit će svega, ali život je kao kutij... Šalimo se, nemamo namjeru otići full Forrest Gump. 

Ovo je čestitka, a ne nominacije za najbolji originalni scenarij pa ćemo vas za kraj zasuti klišejima i poželjeti sve ono uobičajeno, od zdravlja do novca, seksa, ljubavi, putovanja, kvalitetnih poznanstava i poslova koji vas ispunjavaju.

Ukratko, želimo vam sve ono najbolje što biste si poželjeli i sami. Čitajte nas, a mi ćemo se potruditi da održimo vašu želju da nas i dalje čitate. 

I tu stajemo. 2023. sezona ove sapunice je bila iscrpljujuća i prepuna akcije, držimo fige da 2024. bude zanimljiva, ali zamolit ćemo scenariste da malo iskuliraju. 

Sretna vam nova 2024. godina! 

Pročitajte više