Srpska dizajnerica za kolekciju "Jelek" u Americi dobila 30 tisuća dolara

DRAGANA JOVIĆ je modna dizajnerica koja se u Ameriku zaputila trbuhom za kruhom. Kako bi zaradila nešto novca, upoznala ljude i stekla poslovne ponude, Dragana se prijavila na dizajnersko natjecanje "Project design" u St. Louisu u Missouriju. Njezina kolekcija naziva "Jelek", inspirirana srpskom narodnom nošnjom, osvojila je prvo mjesto, 30 tisuća dolara i šivaću mašinu.

"Koristila sam trake i patente za izradu jeleka, koji su moderna varijanta nekadašnjeg"

"Inspiracija mi je bila srpska narodna nošnja i njezin najpoznatiji dio - jelek. Koristila sam trake i patente za izradu jeleka, koji su moderna varijanta nekadašnjeg. Inspiraciju često tražim u ratnicima iz prošlosti, oklopima", izjavila je poznata dizajnerica za Blic.

"Žiriju i publici se jako svidjelo što sam uklopila šminku, frizure i glazbu zajedno s kolekcijom. Izabrala sam tri pjesme od 'Balkanike' i mislim da je to bio pun pogodak. Oni do sada nisu čuli ništa slično, a oduševljenje na licima nisu mogli sakriti", dodaje srpska dizajnerica koja je uz glavnu nagradu od 30 tisuća dolara dobila vlastitu web stranicu, fotografiranje i snimanje kolekcije "Jelek" s profesionalnim stilistima, manekenima i fotografima te šivaću mašinu.

"Ovo je prijelomni trenutak za moju karijeru"

"Mislim da je ovo prijelomni trenutak za moju karijeru jer je sama ne bih nikada mogla financirati", rekla je oduševljena Dragana koja dobiveni novac planira uložiti u tu istu kolekciju u kojoj se zasad nalaze samo unikati. Srpska dizajnerica, koja trenutno završava magisterij na fakultetu Lindenwood, dobila je i punu stipendiju nakon što je predstavila svoje radove profesorima.

Pročitajte više