Stanković pitao Bogovića ide li na nastup od Prijović: Ma kupio sam cijelu Arenu

Foto: HRT

U DANAŠNJOJ emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković je ugostio Davorina Bogovića, člana "drugog" Prljavog kazališta.

Nedavno su objavili novi album Underground koji su najavili kao "novi studijski album Prljavog kazališta koji čine Davorin Bogović, Alen Kraljić i Tihomir Fileš". 

"Kritičari se možda nisu htjeli zamjeriti, ali ljudima se sviđa. To je dobar album, a dobar album možda neće sjesti svakome na prvu. Tekstovi su za razmišljanje", objasnio je glazbenik. 

Voditelj Aleksandar Stanković pitao je Bogovića kad će krenuti s koncertima, na što mu je on odgovorio kako bi prvo trebali malo vježbati. "Ako netko ima dobru prostoriju, mi bismo je unajmili da se izvježbamo", našalio se.

Nedjeljom u 2 i 3: Davorin Bogović

🔴[UŽIVO] Gost emisije je rocker Davorin Bogović. Objasnit će u čemu je razlika između starog i novog Prljavog kazališta, što misli o Jasenku Houri te kako će publika reagirati na dva benda istog imena.

Objavljuje Nedjeljom u 2 u Nedjelja, 29. listopada 2023.

Stanković je Bogovića pitao i o imenu benda i jesu li razmišljali o tome da se ipak ne zovu Prljavo kazalište. "Stvari su na sudu, kako kažu političari i nogometni djelatnici - pustimo institucije da rade svoj posao. Kraljić i ja smo htjeli da se bend drugačije zove, ali Fileš nije želio", ispričao je Bogović.

Koja je razlika između starog i novog Prljavog kazališta?

"Nije ništa zbunjujuće, Hrvatska je umjesto jednog albuma dobila dva albuma. Potpuno je različito jedno i drugo kazalište. Nema nikakvih dodirnih točaka. Publika se može opredijeliti, ili će slušati oba kazališta ili jedno ili drugo. Ono je bio puno više rokerski bend. I tako...", kratko je rekao Bogović.

"Izveli su igrokaz i rekli mi da ja idem, a ovaj ostaje"

Voditelja je naposljetku zanimalo zašto je prestala Bogovićeva suradnja s Prljavcima 1985. godine.

"Godine 1984. sam ja prestao sa svim svinjarijama i kašnjenjem. Do svibnja 1985. uvijek sam bio prvi na probama. Ali slabo se radilo, dosta je ekipe bilo u JNA... I tako... Došao sam tako jednom, Bodalec i Houra su imalo zadnje dogovore o tome. Uglavnom, nije bilo fer prema meni. Houra mi je rekao, mislim, ne znam više... Izveden je tu igrokaz kojim su mi rekli da ja idem, a ovaj ostaje", rekao je Davorin. 

Potom ga je Stanković pitao jesu li točni navodi da je zaboravljao tekstove i pjesme na nastupima te da ga se više nije moglo držati u bendu.

"Ispričao sam ti kako je bilo zadnjih mjeseci. A da je prije bilo tako, zbilja je bilo. Odlučio sam stati na loptu, ali nije mi se to isplatilo. Vidiš dokle je sad ovo došlo - opet sam se jedno jutro probudio u Prljavom kazalištu", ispričao je Bogović koji kaže da novac nije bio razlog razilaženja sa "starim" Prljavim kazalištem. 

Osim Rock and rolla - što Bogović kaže na Aleksandru Prijović i pet Arena?

Naravno, Stanković se osvrnuo i na najaktualnije nastupe u Hrvatskoj - pet rasprodanih koncerata Aleksandre Prijović u zagrebačkoj Areni.. "Kupio sam red, cijelu jednu Arenu, jedna je samo za mene.  Ali pet Arena - za nekog za koga nikad nisam čuo. Da mi nisi maloprije rekao tko je to...", našalio se Bogović.

"U meni je problem (da nisam čuo). Ja sam problematičan. Zar nije problematično cijeli život baviti se rock 'n rollom, a cijeli život pokraj tebe prolaze neke druge stvari, grozne stvari prolaze kod publike. Neke stvari ja ne računam pod glazbu, a prolaze izvrsno", zaključio je.

Pročitajte više