"Starije" generacije otkrile stvari iz svoje mladosti koje mladi danas propuštaju

Foto: Press

POSTOJE mnoge sjajne stvari koje su nekada bile uobičajene, a koje mladi ljudi danas rijetko rade ili ih više ne mogu iskusiti. BuzzFeed je upitao nešto starije generacije što mlađe generacije danas propuštaju. U nastavku pročitajte odgovore koji bi mnogima mogli izazvati nostalgiju.

Kucanje na vrata prijateljima

"Sjećam se da smo mi kad smo se htjeli družiti dok smo bili djeca morali pokucati na vrata prijateljima, a kada bi ih roditelji otvorili, stidljivo smo pitali: 'Može li se X ići igrati'. Često sam morao pokucati u pet različitih kuća dok nađem nekog za igru. Danas djeca samo pošalju poruku u grupi na WhatsAppu i znaju tko je dostupan", otkrila je jedna osoba.

Zabava nije bila na ekranu

"Jednom sam išla s tetom u frizerski salon i dok se ona šišala, umirala sam od dosade pa sam počela čitati knjigu i tako sam zavoljela čitanje. Drago mi je što u to vrijeme nije bilo mobitela i skrolanja", komentirala je jedna žena.

Paljenje ulične rasvjete

Netko se prisjetio i kako je djeci uglavnom bilo dozvoljeno igranje sve dok se ne upale ulična svjetla kada padne noć. Nakon toga su svi morali otići doma.

Fotografiranje bez objavljivanja fotki na društvenim mrežama

"Nedostaje mi vrijeme kada smo se mogli fotografirati s prijateljima i obitelji i nismo se brinuli hoće li to završiti negdje na internetu jer nisu postojali pametni telefoni", opisao je jedan muškarac.

Blockbusteri

"Jedna od onih stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo bili su blockbusteri. Danas svi traže filmove na streaming platformama i opet se žale da nemaju što gledati. Prije si morao platiti da pogledaš jedan film koji izabereš samo na osnovu slike i sinopsisa", istaknula je jedna osoba.

Pamćenje telefonskih brojeva

Jedna žena je navela kako je u mladosti izlazila ujutro iz kuće i vraćala se tek u vrijeme večere. Dodala je kako joj nedostaje pamćenje telefonskih brojeva i dopisivanje pismima koja su morali čekati po nekoliko dana da stignu.

Potraga za filmom na TV-u

"Prebacivanje kanala i pronalaženje starih i čudnih TV emisija i filmova. Pogledao sam hrpu filmova, a najviše su me živcirale reklame pa sam uvijek prebacivao na drugi kanal kada su se puštale.

Šivanje

"Naučila sam šivati kada sam imala samo osam godina. Uvijek sam bila jedna od najbolje odjevenih klinaca u osnovnoj i srednjoj školi. Osim toga, zabavno je imati takav originalan hobi", ispričala je jedna žena.

Gazirana pića u staklenim bocama

"Prije su sva gazirana pića bila u staklenim bocama i imala su puno bolji okus od ovih danas u plastici", izdvojila je jedna osoba uspomenu.

Crtići subotom

"Kao dijete sam namjerno ustajao rano vikendom. Zavalio bih se na kauč ispred televizora i doslovno bih satima gledao crtiće", prisjetio se jedan muškarac.

Anonimnost

"U moje vrijeme kada bi tinejdžeri učinili nešto glupo, to bi se jedno vrijeme pričalo i kasnije bi svi zaboravili na to. Danas svatko ima kameru u džepu, a ono što se pojavi na internetu, tu ostaje zauvijek. Žao mi je mlađih generacija", opisao je jedan korisnik.

Imate li vi neke uspomene iz djetinjstva ili mladosti za koje smatrate da su bile sjajne, ali danas više nisu uobičajene? Pišite nam u komentarima.

Pročitajte više