Starleta Jordan i Peter Andre usvajaju hendikepirano siroče

BRITANSKI celebrity par, starleta Katie Price i njen suprug, pjevač Peter Andre, poznati su po tome što prate sve najnovije svjetske trendove, među kojima je i usvajanje djece. Naime, par je medijima otkrio namjeravaju usvojiti siroče iz zemalja Trećeg svijeta. Katie je nedavno gostovala u jednoj britanskoj emisiji koja je obrađivala temu napuštene i hendikepirane djece.

U sklopu emisije prikazan je i šokantan BBC-jev dokumentarac "Bulgaria’s Abandoned Children" o okrutnosti i zanemarivanju u bugarskim sirotištima koji uključuje brutalne scene nasilja i patnje među hendikepiranom siročadi u toj bivšoj komunističkoj zemlji. Film je sniman devet mjeseci u bugarskim domovima za nezbrinutu hendikepiranu djecu, a kod britanske starlete izazvao je navalu suza i emocija nakon čega je odlučila posvojiti dijete iz jedne od zemalja Trećega svijeta. "Ovaj me dokumentarac natjerao u plač. Moj suprug i ja želimo pomoći nekom djetetu i pružiti mu bolji život, jer na svijetu ima toliko djece rođenih sa nekim deformacijama i hendikepom koje nitko ne želi posvojiti. 

Peter i ja posjetili smo našeg odvjetnika koji će nam pomoći da posvojimo jedno tako dijete iz inozemstva", rekla je Jordan koju na putu do ostvarenja svog cilja čeka osamnaest mjeseci strpljenja i sudske papirologije. No, starleta je odlučna u svojoj namjeri. "Ona uopće nije emotivna osoba, ali ovaj ju je dokumentarac ostavio traumatiziranu. Čvrsto je odlučila ostvariti svoju ideju", rekao je prijatelj starlete. Cijeli trend posvajanja djece iz siromašnih zemalja pokrenula je nekad buntovna Angelina Jolie koja se 2001. godine iz posjeta Kambodži, gdje je snimala svoju uspješnicu Laru Croft, vratila sa sinom maddoxom u rukama. Isto je napravila i pop kraljica Madonna koja je prošle godine u Malaviju usvojila malenog Davida.

Jordan i Andre već imaju dvoje djece, trogodišnjeg Juniora i jednogodišnju Princess Tiaamii, a par također odgaja i Harveyja, autističnog i napola slijepog šestogodišnjaka kojeg je jordan dobila u vezi sa nogometašem Dwight Yorkeom. Peter je na britanskom sudu uložio zahtjev za posvojenjem Harveyja. "Zbilja želim posvojiti Harveyja, a ako mi to dopuste biti ću najsretniji otac na svijetu. Shvaćam da je to dug i naporan proces, ali on je i moj sin i učinit ću sve kako bi to stajalo crno na bijelo", rekao je Peter.

K.H.

Pročitajte više