Stela Rade: Gradonačelnik mi je otkazao nastup pola sata prije početka. Evo zašto

Foto: Instagram

HARMONIKAŠICA Stela Rade objavila je danas na društvenim mrežama da je njezin sinoćnji nastup u mjestu Sveti Ivan Zelina otkazan. Kaže da je to bila odluka grada, odnosno gradonačelnika Hrvoja Košćeca, a ona je uvjerena da im smeta njezina harmonika.

"Sve je otkazano pola sata prije nastupa, kad je već sve bilo spremno. Nisu rekli razlog, samo su rekli da se šator mora isprazniti i da nastupa neće biti ni pod koju cijenu. S obzirom na to da nisu naveli razlog, mi iz nekih izvora i po nekim pričama subjektivno zaključujemo da je to upravo zbog činjenice što sam na tom nastupu trebala svirati harmoniku, koju nažalost u Hrvatskoj neki ljudi i dalje gledaju kroz negativan kontekst", ispričala je u videu na Instagramu.

"Ne žele narodnjake"

"Odmah se misli da bi se na tom nastupu svirao turbo folk i narodnjaci koje oni nikako ne žele u svom gradu. Nismo htjeli ići protiv grada, ali nisam imala srca otići doma, pa smo našli način da nastup koji je trebao biti javan nekako pretvorimo u privatnu zabavu. Žao mi je što nisam uspjela dokazati da harmonika može odsvirati različite žanrove i da nastup prilagođavam manifestaciji", dodala je.

Pjevačicu je podržao kolega Dino Jelusić, koji je ispod njezinog videa ostavio komentar podrške. "Samo hrabro, legendice" napisao je Dino, a njezinu je objavu lajkala i Severina.

Poslali smo upit gradonačelniku jesu li i zbog čega otkazali nastup Rade, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte više