Stiže produženi vikend, evo koja mjesta na obali su veliki hit

Foto: PR

BLIŽI nam se produženi vikend povodom Praznika rada, a kako ga ljepše provesti nego na izletu s prijateljima ili obitelji? Tradicionalno većina Hrvata ovaj praznik slavi roštiljajući u prirodi, no za odmak od uobičajenog pronašli smo nekoliko odličnih lokacija na moru, savršenih za opuštanje i odmor.

Zlatni otok

Drugi najveći otok Hrvatske jedno je od najstarijih naseljenih mjesta u zemlji i pun je zanimljivosti i lijepih lokacija, a Rimljani su ga prozvali "zlatnim otokom". Riječ je o otoku Krku, čije stare jezgre svjedoče o dugoj i bogatoj povijesti otoka pa u posjetu Krku možete vidjeti razne kulturne znamenitosti i obilježja duge tradicije.

Otok je poznat i po dugačkim plažama, koje je stoljećima oblikovala bura, poput one u Baškoj dužine čak dva kilometra. Budući da se radi o drugom najvećem otoku u Hrvatskoj, na njemu se nalazi i puno šetnica na kojima možete uživati u mediteranskoj prirodi i predivnim pogledima. 

Rajska cesta ističe se svojom dužinom i ljepotom jer je okružena šumom i morem, a vodi do centra Malinske. Oni koji vole nešto zahtjevnije šetnje uživat će u usponu na vrh Obzovu, s kojeg puca predivan pogled.

Foto: PR

Biciklisti bi također mogli uživati na ovom otoku zbog mnogih asfaltiranih i brdskih cesta, a oni koji vole nešto mirniji odmor mogu uživati u nekoj od Aminess Gaia Green vila, koje su smještene u mediteranskoj šumi otoka, nedaleko od mora i plaža Njivica.

Foto: PR

U tijeku je posebna ponuda za Praznik rada, koja vrijedi od 27. travnja do 2. svibnja s popustom do 20%. Uključuje veliku prvomajsku feštu s bogatom gastronomskom ponudom, piknikom, živom glazbom i mnoštvom radionica za djecu.

Foto: PR

Grad između planine i mora

Jedan od najljepših gradova naše obale smjestio se podno Biokova. Naravno, radi se o Makarskoj. Okružena je kristalno čistim morem i Biokovom, koji se nadvija nad nju, a njegov najviši vrh Sveti Jure vrlo je pristupačan pa se posjetitelji mogu uputiti u šetnju ili do njega doći autom. Ljubitelji aktivnog odmora mogu uživati u šetanju, trčanju ili vožnji biciklom po park-šumi Osejava, koja ima mnoge uređene staze.

Foto: PR

Kamen Brela, smješten u blizini Makarske, velika je turistička atrakcija jer se radi o stijeni koja izranja iz mora, a na njoj raste drveće pa većina turista ne propušta priliku uhvatiti dobru Instagram fotku ovog zanimljivog lokaliteta. Nekoć su ga zvali Šakan po lokalnom izrazu za sredozemnu medvjedicu kojoj je ondje bilo stanište.

Želite li uživati u pogledu na modro more, Praznik rada ove godine možete provesti u Aminess Khalani Beach Hotelu tik uz more. Posebna ponuda za Praznik rada traje od 27. travnja do 2. svibnja i uključuje popust do 15%.

Foto: PR

U sklopu ponude bit će organizirana velika prvomajska fešta s piknikom na krovnoj terasi, živom glazbom, bogatom ponudom jela i pića te zabavom za najmlađe. U cijenu su uključeni i unutarnji bazeni, fitness i spa zona te animacijski programi za djecu i odrasle kako bi Praznik rada prošao u što ljepšoj atmosferi.

Foto: PR

Biser Pelješca

Na jugu Hrvatske, točnije na poluotoku Pelješcu, nalazi se još jedan biser Jadrana koji vrijedi posjetiti. Orebić posjetitelji najbolje mogu upoznati šećući njegovim ulicama, gdje mogu razgledavati kapetanske kuće sa zanimljivim vrtovima, brojne crkve i čak sedam neorenesansnih fontana. 

Ljudi koji vole aktivan odmor uživat će na Pelješcu u ovo doba kada sunce još uvijek nije prejako. Pelješac je poznato okupljalište zaljubljenika u jedrenje na dasci i kitesurfing, a kao lokacija pogodna za početnike, kao i nešto iskusnije surfere, ističe se Viganj. Biciklisti, pak, mogu obići cijeli poluotok vozeći se Mediteranskom rutom.  

Foto: PR

Orebić krase i obronci brda Sveti Ilija, do čijeg istoimenog vrha treba otprilike dva sata. Šetnja do vrha Sv. Ilija organizirana je i u sklopu ponude Aminess Grand Azur Hotela povodom Praznika rada. U šetnju se mogu uključiti i djeca, a pratnja na ovoj ruti su članovi Planinarskog društva sv. Ilija. 

Foto: PR

Ponuda za Praznik rada aktualna je od 27. travnja do 2. svibnja, a dostupna je uz popust do 15%. Osim uspona na Svetog Iliju, nude se i velika prvomajska fešta, široka gastro ponuda te zabave i radionice za djecu.

Foto: PR

Mali Dubrovnik

Grad Korčulu nazivaju još i malim Dubrovnikom zbog kulturnih ljepota i znamenitosti koje je krase. Stari grad okružen je zidinama, a grana se u mnoštvo malih ulica u obliku riblje kosti kako bi zrak mogao slobodno strujati. Smatra se da je na Korčuli rođen i veliki istraživač Marko Polo, čiju rodnu kuću možete pronaći šećući gradskim ulicama i razgledajući arhitektonske ljepote ovoga mjesta.

Na Korčuli se nalaze i neke zanimljive planinarske staze koje je vrlo jednostavno proći. Staza Forteca vodi od grada Korčule do kule Forteca, smještene na brdu iznad grada, a do vrha je potrebno 20-ak minuta. Staza brdo Svetog Antuna smještena je 2 kilometra od grada Korčule, a za uspon je potrebno tek stotinjak koraka.

Foto: PR

Predah od šetnji i razgledavanja možete uzeti na nekoj od predivnih plaža kojima se Korčula ponosi. Ako volite provoditi vrijeme što bliže moru i plažama, Aminess Liburna Hotel mogao bi biti dobar odabir. Smješten je tek 30-ak metara od plaže i 10 minuta hoda od centra, a iz njega se pruža divan pogled na povijesnu jezgru.

Foto: PR

Povodom Praznika rada osmišljena je posebna ponuda koja traje od 27. travnja do 2. svibnja i uključuje popust do 15%. U sklopu nje će biti organizirana prvomajska fešta, a navečer će posjetitelji moći poslušati koncert klape Kumpanji u Domu kulture. U ponudu su uključene i radionice i animacije za djecu pa će i najmanji moći uživati za Praznik rada.

Foto: PR

Detalje ponuda spomenutih hotela i vila pogledajte ovdje i provedite Praznik rada s pogledom na plavi Jadran.

Sadržaj donose Index i Aminess Hotels & Resorts u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više