Stižu ljetni dani, a ove knjige bit će savršeno štivo za plažu

Foto: 123RF/Press

U NAŠIM se člancima o knjigama uglavnom bavimo već objavljenim knjigama. No, povremeno dobijemo informacije od izdavača o naslovima koji će izaći uskoro te se možete unaprijed pripremiti za književne poslastice. Evo nekoliko knjiga koje će biti objavljene s kalendarskim početkom ljeta. Vjerujemo da su idealne za plažu.

Crni Gavrani - Ann Cleeves

Ann Cleeves jedna je od najpopularnijih suvremenih britanskih autorica kriminalističkog romana, dobitnica nagrade Duncan Lawrie Dagger (Zlatni bodež Udruženja pisaca kriminalističkih romana) za roman Crni gavrani. Napisala je više od dvadeset pet romana, iznjedrivši pritom junake poput Vere Stanhope i Jimmyja Pereza, likove koje obožavaju kako na malim ekranima, tako i na tiskanim stranicama knjiga. Kriminalistička poslastica za ljubitelje neobičnih lokacija i malih, zatvorenih zajednica.

Knjižara na uglu - Jenny Colgan

Postoji li štivo koje je istovremeno lagano, dramatično, ozbiljno, emotivno, ali i duhovito te lepršavo? Jenny Colgan majstorica je upravo takvih priča, a njezina Knjižara na uglu oduševit će sve ljubitelje nezavisnih heroina koje se otiskuju u novu avanturu, što mijenja život. Osim toga, s obzirom na to da se radi o maloj knjižari u kombiju, čitatelji će biti izloženi referencama na brojna literarna djela koja protagonistica preporučuje svojim, ubrzo vrlo vjernim, kupcima. E da, njezine su preporuke nepogrešive, jer za svakoga uspijeva odabrati točno ono što mu je potrebno u tom trenutku. 

Francuska fotografkinja - Natasha Lester

Desetljećima nakon Drugog svjetskog rata australska kustosica D’Arcy Hallworth dolazi u predivan francuski dvorac kako bi uredila fotografsku ostavštinu nepoznatog ratnog umjetnika. Ono što započinje kao zanimljiv posao dovest će D’Arcy do otkrića identiteta fotografa i zauvijek joj promijeniti život. Kroz vraćanje u ratom razorenu Europu, od Italije do Francuske, roman Francuska fotografkinja priča nam priču o hrabrosti, ljubavi i oprostu. Roman je nagrađen uglednom nagradom RoNa za najbolji ljubavni roman 2020. godine.

Kubanska afera - Priscilla Oliveras

Sara Vance, utjecajna influencerica na društvenim mrežama koja se oporavlja od poremećaja prehrane, dolazi na svoje kad se na obzoru javi mogućnost razvoja karijere i širenja posla. Ali unatoč dobrim vijestima, njezini uspješni brat i sestra (i njihovi savršeni supružnici) znaju kako postići da se ona osjeća poput uljeza. Zato, kada se njezin nepouzdani dečko ne pojavi na obiteljskom odmoru na Floridi, Sara angažira Luisa Navarra, vatrogasnog bolničara i glavnog ronioca kubanskoga podrijetla, spremnog izigravati njezina zaljubljenog zaručnika. Lažni ljubavnici igraju opasnu igru jer osjećaji se počinju razvijati u neočekivanom smjeru.

Pročitajte više