Stižu novi emotikoni: Ružičasto srce, guska, glava koja se trese...

Foto: Emojipedia

GLAVA koja se trese, ružičasto srce i guska samo su neki od novih emotikona koji bi na uređajima trebali biti dostupni ove godine, piše BBC.

Na popisu konzorcija Unicode nalazi se 31 novi emotikon koji bi trebao biti pušten u rujnu. Emojipedia navodi kako neki emotikoni možda neće imati svoju konačnu verziju, ali će većina vjerojatno biti potvrđena.

Uvođenje emotikona guske na društvenim je mrežama izazvalo komentare. Naime, mnogi ovaj emotikon uspoređuju s guskom iz igrice Untitled Goose Game, u kojoj igrači kontroliraju gusku koja smeta stanovnicima engleskog sela. Igrač mora koristiti sposobnosti guske za manipulaciju objektima i likovima koji se ne igraju za postizanje ciljeva.

Međutim, iako se dizajn čini poznatim, ovaj emotikon možda neće nužno izgledati isto kada se pojavi na mobilnim telefonima. 

Također, korisnici društvenih mreža oduševljeni su što će postojati emotikoni srca u novim bojama.

Keith Broni, glavni urednik Emojipedije, izjavio je kako je ove godine namjerno smanjio broj novih emotikona jer želi "odvojiti više vremena za razmatranje što će se pojaviti na tipkovnicama mobilnih telefona" dodavši da se prijašnjih godina pojavilo puno emotikona.

Pročitajte više