Stižu novi superjunaci, ali ove je stvorio autor "Igre prijestolja"

Foto: Press

OSMA i posljednja sezona "Igre prijestolja" s prikazivanjem počinje u travnju iduće godine, ali to ne znači da je to "to" što se Georgea R.R. Martina tiče. 

Naime, osim što se priprema prequel "Igre prijestolja", tu je i SF horor "Nightflyers" te superjunaci koji će u Martinovoj verziji vjerojatno biti osjetno drukčiji od onoga što nude DC i Marvel. 

Naime, Hulu je u pregovorima s autorom vezano za kupnju prava za njegovu franšizu "Wild Cards" koja bi se trebala podijeliti u dvije serije. 

Radnja romana smještena je u alternativnu povijest u kojoj smrtonosni virus imena "Wild Card" hara New Yorkom nakon završetak Drugog svjetskog rata i ubija gotovo sve ljude na svijetu. Oni koji su preživjeli nisu isti. Neki razvijaju gotovo božanske super moći dok se oni drugi pretvaraju u mutante. 

Oni sa super moćima nazivaju se "Aces", a oni manje moćni "Deuces", a mutanti su "Jokers". 

Martin ovog puta nije jedini autor već je na ideju došao s nizom SF pisaca iz osamdesetih, ali je jedan od izvršnih producenata serije na čijim će scenarijima raditi sa scenaristom Andrewom Millerom. No, Hulu još uvijek prikuplja autore koji će raditi na seriji. 

Još uvijek nije poznato od koje knjige kreću, ali materijala je više nego dovoljno da se i Hulu pokuša ukrcati na vlak zvan "mužnja Martinovih predložaka". Hoće li u tome uspjeti i hoće li se raditi o novoj hit seriji, vidjet ćemo uskoro.  

Serija o superjunacima je više nego dovoljna, ali ovo nisu obični superjunaci. 

Pročitajte više