Stjepan Perić nakon povratka iz Engleske: Svakih 50 metara u Londonu netko leži mrtav pijan

STJEPAN PERIĆ postao je poznat hrvatskoj publici kao temperamentni Instruktor iz istoimene serije koja se prošle sezone prikazivala na našim malim ekranima. Mladi glumac nije imao prilike uživati u stečenoj slavi, jer je u vrijeme prikazivanja bio u Londonu na uglednoj Central School of Speech and Drama. Nakon povratka u Hrvatsku, u razgovoru za Index kaže kako ne želi da ga poistovjećuju sa Instruktorom, kako planira nove projekte te otkriva svoje dojmove iz Londona koji ga nije pretjerano oduševio.

"U Engleskoj samo bolje upoznao samog sebe i vidio kako se snalazim u zemlji u kojoj se ne priča moj materinji jezik. Upoznao sam ljude iz raznih zemalja i nekako sam bolje upoznao ljude općenito. Glumci koji su bili tamo na Akademiji jednako su kvalitetni kao i glumci ovdje. Jedina je razlika što Akademija u Londonu ima puno veće prostore i sve je organizirano kompjuterski, no u samoj kvaliteti ljudi ne vidim razliku", rekao nam je Stjepan. On je u Londonu magistrirao i vratio se u Hrvatsku, no ne planira ovdje dugo ostati.

"Da smo snimali Instruktora dalje, bilo bi to samo mlaćenje love"

"Vraćam se nazad u London na neko vrijeme i tamo ću obilaziti audicije, ali istovremeno planiram dolaziti i u Hrvatsku. Pripremam još jedan autorski projekt za sljedeće ljeto, potpuno drugačiji od Instruktora", kaže on te dodaje kako nije planirao snimati drugu sezonu Instruktora, iako je serija bila uspješna. "Ja sam za vrijeme emitiranja bio vani. Vidio sam portale, forume i Facebook pa sam shvatio da se serija ljudima jako svidjela. Nisam želio da Instruktor ima drugu sezonu. Mislim da je kao priča zaokružen, planirano je bilo da ima samo jednu. Da smo snimali dalje, bilo bi to samo mlaćenje love, a ja ovaj posao još uvijek radim iz ljubavi", rekao je mladi glumac.

Za vrijeme boravka u Engleskoj najviše mu je nedostajala naša hrana, jer kaže da je hrana tamo katastrofalna. "Namirnice im ne valjaju. Večerao sam s ljudima iz cijelog svijeta i svaki put bi netko drugi radio večeru pa bi uvijek rekli: 'Ovo nema okus kao kod mene doma'. Ja sam radio hrvatske tortilje", kaže Stjepan u šali. Na pitanje koje se hrane iz Hrvatske najviše zaželio, kratko odgovara: "Sve"!

"Žene u Engleskoj su puno otvorenije, ne treba ih osvajati"

Žene u Engleskoj su, prema njegovom mišljenju, mnogo slobodnije od Hrvatica što baš i nije po njegovom ukusu. "Seksualna energija je u Engleskoj puno prisutnija na svakom koraku, nego kod nas. Žene su puno otvorenije, ne treba ih osvajati. Više mi se sviđa kako je kod nas. Mnogo piju, tamo je općenito normalno da od šest popodne svi počnu piti pa sve do kraja dana. U ponoć ako prošećete po Londonu, vidjet ćete na svakih 50 metara kako netko mrtav pijan leži na podu. Neki plaču, a neki povraćaju", ispričao nam je Perić.

Iako mu se više sviđaju Hrvatice, Stjepan je u Londonu bio šest mjeseci u vezi s Engleskinjom koja je također glumica. Ta je veza pukla, a on uživa u svom "single" statusu. "Gotovo je s Engleskinjom, više nismo zajedno", rekao nam je šturo, jer ne voli pričati o svom intimnom životu. Na pitanje što je bilo s njegovom djevojkom iz Hrvatske, s kojom je bio u vezi kad je odlazio u London, kratko odgovara: "Puklo je i s njom. Zbog udaljenosti, ali i svega drugoga. Sad sam sam i uživam", zaključuje Stjepan Perić.

Pročitajte više