Što biste vi na njegovom mjestu? "Nisam htio prepustiti sjedalo trudnici"

Ilustracija: EPA (Na fotografiji nije događaj iz teksta)

JEDAN anonimni muškarac otkrio je da je nedavno odbio ustupiti svoje mjesto u vlaku trudnoj ženi te izazvao raspravu na internetu. 

Anonimni čovjek podijelio je svoju priču u, u međuvremenu izbrisanom, postu na Redditovom AITA forumu ranije ovog mjeseca, pitajući se je li bio u krivu u toj situaciji. Tvrdio je da je "imao svako pravo ostati na svom sjedalu unatoč tome što su ga drugi putnici nagovarali da pomogne trudnici".

Objasnio je da nije bilo slobodnih mjesta u vlaku kada je trudna žena ušla u kupe. Kaže da je žena najprije pogledala njega i da su svi koji su sjedili oko njega bili puno stariji nego on. "Nisam bio siguran trebam li ponuditi svoje mjesto ili ne", napisao je. 

Starica ga razljutila

Međutim, dok je on razmišljao, starija žena koja je sjedila u blizini odlučila je umjesto njega i uputila trudnicu da sjedne na njegovo mjesto. Tu je nastao kaos. Naime, on se razljutio što je mjesto ponuđeno bez njegove dozvole. "Ne možeš samo reći nekom drugom da preuzme moje mjesto. To je moje, ja odlučujem", odbrusio joj je.

Starija žena tada mu je rekla da on, za razliku od trudnice, može stajati na nogama.

"Svi su me gledali kao da sam nešto krivo rekao, raspizdio sam se. Nisam htio trpjeti te gluposti. Rekao sam joj da neću, a ona me počela optuživati ​​da ne poštujem starije", napisao je dalje. 

Još nekoliko putnika se uključilo i poručilo mu da bi se trebao dignuti, ali on ih je odbio poslušati. "Rekao sam starici da gleda svoja posla, da se ne miješa u moje i da imam puno pravo ostati tamo. Vjerojatno sam ostavio loš dojam na sve, ali nije mi se svidio njezin stav", zaključio je.

Međutim, ni na internetu nije naišao na odobravanje. "Pokazao si manjak empatije prema nekome u težem stanju od tebe", "Trebao si se odmah dignuti, ali slažem se da se ova starija žena nije trebala miješati", "Shvaćam što te naljutilo, ali pristojno je ponuditi svoje mjesto trudnici", pisali su mu.

Pročitajte više