Što kad operacija traje satima, a kirurg mora na WC? Jedan nije dobro prošao

Ilustracija: 123RF

JEDNO od pitanja koje si nikad ne postavljamo jest kako se liječnici pomokre usred višesatnih kritičnih operacija. Jedan je liječnik na forumu Quora podijelio svoja iskustva, a pokazalo se da je 

"Prije mnogo godina bio sam na dežurstvu duljem od 24 sata. Imao sam hitne operacije, a dolazile su mi pacijentica za pacijenticom. Bile su to hitne operacije, svaka od pacijentica bila je u životnoj opasnosti. Srećom, sve operacije su prošle uspješno, no ja sam trčao s jedne na drugu, između njih samo opravši ruke", napisao je.

Zbog toga nije otišao na toalet te je trpio, no nije mogao do kraja.

"Kad sam došao do četvrte operacije, mjehur mi je bio potpuno pun, ali nisam mogao na WC jer je pacijent mogao iskrvariti za minutu. Na kraju te operacije više nisam mogao pa sam zamolio sestru da mi pomogne, no pokazalo se da se nisam mogao osloniti na nju", napisao je.

Dodao je da je na kraju on izvukao deblji kraj.

"Dva dana kasnije dijagnosticirali su mi infekciju bubrega, imao sam visoku temperaturu i osjećao sam bol. Danas na to pitanje gledam drugačije. Dok god je pacijent stabilno, možete prekriti rez, reći svima što se događa i otići na WC. Toliko zaslužujete. Obavljanje nužde oduzelo bi vam minimalnu količinu vremena i vjerojatno ne bi uzrokovalo nikakvu štetu kod pacijenta", zaključio je.

Pročitajte više