Što ste prvo uočili na ovoj slici, moglo bi otkriti što vas zapravo muči

Foto: uspesnazena.com

POGLEDAJTE ovu sliku. Zapamtite što ste prvo uočili na njoj. Cilj ovog psihološkog testa identificirati je vaš trenutni svjetonazor, piše portal uspesnazena.com. Što ste uočili prvo? Evo i objašnjenja psihologa.

Slavinu

Voda je simbol emocija. Osobe koje prvo vide vodu nemaju problema s pokazivanjem osjećaja. Pozitivne i negativne emocije kod vas idu svojim tokom i ne nagomilavaju se. Trenutno nemate razloga za brigu.
 
Pticu
 
Bilo bi dobro da više vjeruje sebi, jer ako ste prvo vidjeli pticu to govori da vam je mišljenje drugih previše važno. Zbog toga se osjećate kao da stojite pred zidom tuđih očekivanja koja vas sputavaju da živite kako želite. Fokusirajte se na sebe i svoje mišljenje i bit ćete puno sretniji i opušteniji.
 
Drvo
 
Drvo pokazuje da trenutno želite više od života i da niste zadovoljni trenutnom pozicijom u svom životu. Željni ste promjena i na tome radite, ali budite svjesni da postoji mogućnost da izgubite ono što već imate. Mogli bi kasnije zažaliti jer ćete prekasno shvatiti što ste sve imali, piše uspesnažena.com.

Pročitajte više